Ek gıda olarak kıyma

Daphnes_Mum soruyor: 2

7. ayını dolduran kızım için sebze çorbalarına veya pürelerine kıyma koymak istiyorum
ama tam olarak nasıl konulması konusunda kafam karışık... Azıcık zeytinyağ ile kavursam mı yoksa
direk sebze çorbasının içine atıp onlarla birlikte haşlanmasını mı sağlasam sizce hangisi daha sağlıklı?
Ve ya daha sağlıklı alternatif pişirme yöntemleriniz var mı?


12 Cevap


Daphnes_Mum

Pek çok yerde okudum et ürünlerinin hiçbir zaman oda ısısında bekletilmemesi gerektiğini kolayca bakteri üreyebiliyormuş o şekilde akan suyun altında hemen eriyiveriyormuş ben stretch filme sardım kayınvalidem o şekilde tutmuş onun altına parçalanmadan kolayca çözülmüş öyle dedi.


julide

özgüranne blogunda yazdıklarını süper özetlemişsin...

biz de bu aralar kıyma koymayı düşünüyorduk fakat erken olduğuna karar verdik. 7 aya girdiğinde verelim diye kararlaştırdı. anladığım kadarıyla 2-3 kere çekilmiş kıymayı sebzelerle birlikte kaynatacağız. ayrıca tavuk suyu da olacak. ayy yok yok ek gıda işi gerçekten zormuş:))))))))))))))

bu arada benim kızımın adı da ela:)))




Cevaplamak için Üye ol