Buzluğa giren yemek ve hamur işleri

Demgul soruyor: 10

Ne çok şey öğreniliyor buradan... Buzluğa konan yemeklerden kek ve kurabiylerden baksediliyor peki bunlar buz kokmuyormu yada tatları değişmiyormu? Ben börek denedim tadı değişmişti. Bunun püf noktası nedir? Yemekler nasıl konuyor pişmişmi?


21 Cevap


turkuazz

kek kurabiye denemedim ama geçenlerde yanlış ölçü nedeniyle 5 tepsi poğaça pişirdim:)soğuduktan sonra poşetlere doldurup (mutlaka buzdolabı poşeti) dondurdum.Taptaze gibi çıktılar herkes bayıldı.


ketrin

annem gözleme, bazlama ve kete yapıp koyar buzluğa. birde yazlık sebzelerden koyarım ben. taze faülye, domates, bezelye, vb... birde buzlukta hep piramit pastam olur:)


mert_mert

taze fasulye yumuşama oluyor tercih etmiyorum ama bamya harika oluyor.annem yaprak lahana ve dolma doldurur fazlasıyla ben buzluğa atarım buzu çözülmeden pişiririm mesela çok güzel oluyor.börek çörekde aynı şekilde.


ilke_esma

poğaçaları pişirdikten sonra tam soğumaya başladıklarında ılıkken buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya koyuyorum. kullanacağım zaman yine poşetleriyle beraber dışarıda 30 dk içinde çözülüyor ve yumuşacık oluyor. pişmiş yemek olarak ise sadece mercimek çorbası denedim kavanoz ile koydum ısıttığımda hiç bir tat farkı, koku vs yoktu. 


sappho

Buzluğa pişmemiş köfte dışında hiç bir şey koymuyorum. Bana tadı tuhaf geliyor hepsinin de,istediğiniz kadar iyi paketleyin,kokuyor.



ihb

ben poaça hamurum azlaysa onu koyuyorum aynen çıkarıp yaparım kurabiye koyuyorum çıkarınca çözülür tadıda değişmiyor.böreğide pişirmeden donduruyorum mozaik pastada hep olur.buzdolabı poşetinde çok uzatmadan süreyi herşey kalıyor:)


nisabahar

patatesli börek falan güzel olmaz tavsiye etmem.dolmada güzel olmuyo bence prinçler kırılıyo falan tadı aynı kalmıyor.poğaça hamuru,haşlanmış buğday, mercimek,nohut vs.herzaman olur dolabımda..ıspanak yıkayıp kurutup poşetle koyuyorum.kaymak,maydanoz,dereotu,ekmek şimdilik aklıma gelenler bunlar..


hamdusena

sanki bir de buzdolabına bağlı ben illallah ettim buzluğa birşey atmaktan ablam atar onunki güzel olur ama benimki yeyilmiyor attım kaç kere sebze ve sarma vb. pişmii yemekleri olmuyor aristo çok kötü bir buzdolabı benim için


pinarsultan

Buzdolabına bağlı sanırım koku yapması. O zaman herşeyi koyan arkadaşlar sizinkilerin markası nedir?


Burcu_Kaan

Ben buzluga o kadar cok sey atiyorum ki normal buzdolabinin buzlugu yetmiyordu sirf bu yuzden 7 cekmeceli derin dondurucu aldim.

kek: her daim vardir,kekler buzluktan ciktiktan sonra daha lezzetli oluyor.

Borek:genelde hazirlar pisirmeden atarim,patatesli,kiymali v.s hic farketmez(pismis okarakda atilabilir,isitilinca ayni tad aliniyor puf puf oluyor)

Taze fasulye:kaynar suda 5dak.haslar oyle atarim,kisin zeytinyagli olarak yaparim

Bakliyat:haslanmis fasulye, nohut,barbunya atarim

Sarma:annem bana geldikce yaprak sarma sarar ve buzluga atarim,misafir geldiginde hizir imdat gibi yetisir imdadima ama tazesi kadar lezzetli olmadigini da soylemeden gecmeyeyim

Kofte:onceden yogutup sekillendirip atarim,acil durumlarda yine imdadima yetisir.

Barbunya,dolmalik biber,annem bol miktarda tereyag getirdiginde bolup atarim.yani anlayacagiz buzluk benim kurtaricimdir



Cevaplamak için Üye ol