Buzluğa giren yemek ve hamur işleri

Demgul soruyor: 10

Ne çok şey öğreniliyor buradan... Buzluğa konan yemeklerden kek ve kurabiylerden baksediliyor peki bunlar buz kokmuyormu yada tatları değişmiyormu? Ben börek denedim tadı değişmişti. Bunun püf noktası nedir? Yemekler nasıl konuyor pişmişmi?

Bu soruyu cevapla

21 Cevap


nilsafak

Poacanın genelde hamurunu koyarım sadece,börek kıyma,ıspanak yada peynir sorun olmuyor ama patateslisini bende beğenmiyorum kum kum oluyor,dolmayı yarı pişmiş koyarım o zaman kırılmıyor pirinçler,mantı yaptıgımda biraz fazla yapar koyarım,maydanoz dereotu,rendelenmiş sarımsak,limon suyu ,böreklik peynir ve yufka,köfte,kek,tavuk,haslanmış bakliyat,mısır,et suyu,tavuk suyu,asure,mercimek çorbası,çilek,kayısı,şeftali gibi meyveler koyarım


meralp19

arkadaşlar mercimek çorbasını buzluğa nasıl koyuyorsunuz kavanozla falanmı benim eşim çok seviyor sürekli mercimek çorbası pişiryorum bazen üşeniyoum püf noktası nedir buzluğa koyarken cam kavanoz çatlamazmı buzlukta çrba poşete de koyulmaz


nilsafak

küçük boy borcam tencereyle koyuyorum,kavanozlada koyabilirsiniz yalnız ağzı acık koyun donduktan sonra kapatın kapagını


turkuazz

ben poşetle koydum mercimek çorbasını bişey olmadı.Yalnız biraz koyu kıvamlıydı,acaba ondan mı??


elummay

Ben bu konuya bayıldım! İnanılmaz fikirler edindim, nilsafak teşekkür ederim. Ben şimdiye kadar buzluğa sadece yaz domatesi, haşlanmış bakliyat, et, tavuk, limon suyu koyardım. Hepsini deneyeceğim bundan sonra.



burmeh

buzluk benim kurtarıcım.
bütün bakliyatları haşlayıp buzdolabı poşetleriyle koyuyorum.
kek, börek,kurabiye , poğça pişmiş şekilde tupper yada herhangibir saklama kabına yerleştirip koyuyorum. sabah işe gitmeden önce kabıyla tezgaha çıkarıyorum akşama yumuşacık oluyorlar.
mozaik pasta yada havuçlu topları koyuyorum tatlı krizleri için süper oluyor.
annem bazlama yapıyor , sarma sarıyor, mantı yapıyor koyuyorum. en son sarmayı pişmiş halde koydum tadında hiçbir değişiklik olmadı. biber dolmasını doldurup dondurma kaplarına diziyorum buzlu halde pişiriyorum.
köfte yapıp koyuyorum. patlıcanın her halini koyabiliyorum. közlenmiş, halka halka doğranıp kızartılmış, karnıyarıklık büyük büyük fırınlanmış hali...
tavuk suyunu buz poşetlerine koyup donduranlar da var ama ben onu denemedim.
bir de eşim ıspanaklı börek sever. ıspanak fazla gelirse kavurup direkt buzluğa atıyorum. börek içi hazır olmuş oluyor..


nilsafak

Elummia rica ederim:),çorba biraz koyu kıvamlıysa poşetlede koyuluyor bende koymuştum,yazdıkça aklıma geliyor mesela kızım doğduğundan beri mevsim meyvelerini iyice yıkayıp  ufak ufak doğrayıp kısık ateste su ilave etmeden pişirdim böylece tüm kış şekersiz marmelatlar yedirdim kızıma şeftali,kayısı,erik,mevsiminde nar,kızılcık,vişne  hem-ishal kabızlık durumlarında elimde hazır oldu ...
Bazlama annemde yapmıştı hiç birşey olmadı,haslanmış mantar,et suları,dolmalık biberi ayıklayıp içiçe gecirerek saklıyorum yerden tasarruf oluyor,patlıcan özellikle köz hali,kapya biber


nnunnis

fazla yaptığım kurabiye hamurunu koyuyorum ve çıkarıp buzu çözülünce hemen kurabiye yapıyorum ve tadı aynı oluyor.Elmalı yapılacaksa iç malzemesini pişirip öyle koyuyorum.


gulcinozden

kurabiyeleri koyarım çıkartıp ısıtılınca çok güzel oluyor.herkes gibi poğaça börek koyarım pişmiş şekilde.kızartılmamış içli köfte,çıkartıp buzlu buzlu kızartırım.çilek vişne falan her zaman vardır.sarma hem çiğden hemde pişmiş şekilde koydum ama çıktığında pek beğenmedim.fazla soğanım varsa bozulmasın diye yemeklik doğrayıp koyarım.5  lt çiğ süt alıyorum onları küçük pet şişelere bölüp koyuyorum hafta boyunca ihtiyaca göre akşamdan çıkartırım.güzel yoğurt yapmışsam maya ayırırım dondurucuda plastik bi kapta.buzdolabımın dondurucu artık yetmiyor.derin dondurucu almayı düşünüyorum o zaman günlük yaptığım herşeyden denemek amaçlı çok az koyucam bikaç gün sonra çıkartıp duruma göre depolama yapıp yapamıcağımı anlıcam.


mert_mert

dolma ve yaprak sarmasını biz kırık prinçle yaparız.bazende normal pirinçle.yani pirincin kırık olması sorun oluyormu buzluğa atılan dolmanın ??



Cevaplamak için Üye ol