bebeğe ayrı yemek pişirmeyi bırakmanın doğru zamanı

_serap_ soruyor: 10

anneler bebeğinize ayrı yemek pişirmeyi ne zaman bıraktınız?


28 Cevap


ozlemkaan

benim oğlum 2,5 yaşında bizim yemeklerimizden de yiyor ama onun daha vitaemin alıp besleneceği şeyleri özellikle çorbalarını ihmal etmiyorum

siz ne düşünüyorsunuz peki bu konuda


neretva

Birden bırakmadım. Dokuz aylıkken yemeklerimizden tatmaya başladı. Şimdi yani bir yaşında kendi yemeklerimizi tuzsuz ve az salçalı yapıyorum. Herkes istediği kadar tuzu ekliyor. Mesela yoğurt çorbası, kabak yemeği, semizotu, mercimek çorbası, tarhana çorbası ortak yediğimiz şeyler. Onun köftesi ayrı bir tek. Tuzsuz, baharatsız, çidt çekilmiş kıymadan. Bir de patlıcan vermeyi düşünmüyorum. Böylece biz de sağlıklı besleniyoruz.


sevcanvet

7. ayın başından beri beraber yiyoruz, tuz ya çok çok az yada hiç katmıyorum, salça yerine renk vermesi için domates kullanıyorum, soğanı kavurmak yerine yemeğin içine atıyorum, böyle anlatınca tatsız tuzsuz bi yemek gibi gözükebilir ama gayet lezzetli oluyorlar :))


nilsafak

Ayrı pişiriyorum halen şekerle tanışmadı,tuz ise kesinlikle yemeyeceğinden emin olduğum şeylere (bknz enginar)ekliyorum ama çok çok az,haftada 2 kez anca yiyordur tuzlu gıda..

6. aydan beri tüm yemeklerini kendimize hazırladıgımız gibi fakat tuz ve salça kullanmadan yaptım,şu andada o bizimle yiyordan ziyade biz onunla yiyoruz ,cokda sağlıklı oldu böylesi,okul çagına kadar böyle yürütmeye çalışıcam,sağlıklı beslenme alıskanlıkları edinir diye ümit ediyorum


fistikcik

Bir-iki deneme hariç, neredeyse hiç ayrı pişirmedik desem...
Bizim evde yemekler zaten tuzsuz pişer (dedenin tansiyon probleminden ötürü). Hepsi zeytinyağıyla yapılır. Küçük hanım yemek yemeye başlayınca (bu dönem kışa denk geldi), salça kullanmamak için alternatif tarifler aradık (domates yerine havuç kullanılan yemekler gibi mesela), ya da yazdan dondurulmuş domatesi kullandık. (Şimdi yaz geldi, bu sorun da kalmadı). Böylece hepimiz daha sağlıklı beslenmiş olduk.
Siz de eğer tuzsuz ve salçasız pişirebilirseniz hemen şimdi bırakabilirsiniz. Tavsiye ederim.



elifnazar

hiç ayrı özel yemek pişirmedim biz ne yersek oda yedi.ama ekstra ona özel çorba yaparım o kadar.


_serap_

salçanın zararını bilen var mı?neden kullanılmıyor?

tuz da genel olarak ileriye yönelik metabolik hastalıklardan korunmak adına mı,yoksa şu an böbreklerine ekstra yük sağlamamasından mı?ya da neden?


fistikcik

Salçanız ev yapımıysa kullanmanızda bir sakınca yok. Endüstriyel salçalardaki katkı maddeleri yüzünden önerilmiyor.
Tuz da böbrekleri yorduğu için 1 yaşından önce yasak. Biz gerçi bu yasağa halen uyuyoruz.


ozlemada7

Bizim yedigimizden yedigi bisey varsa yapmiyorum ona ayrica,ama yiyemeyecegi biseyse yapiyorum,bu arada ev salcasi kullanirim hep,cok az koyarim fldomatesim yoksa eger,az tuzlu ve az yagli yaparim yiyebileceklerini bizimle.


mugmela

az tuzlu kendi yemeklerimizden yerler. 1 yasindan beri boyle. kahvaltida ev yapimi recel yerler. onlara ozel sadece komposto yaparim sekersiz. her yemekte vardir :) bu ara cilek, erik kompostosu mesela. hazir salca, recel vs kullanmayiz. yemek programini onlari oncelik baz alip hazirlarim. hala ev yapimi yogurt yiyorlar. yemekler zeytinyagi ile, bazen makarnaya tereyagi katarim. tavuk yedirmem-horoz vermistim ek gida donemi! etleri kuzu etidir genelde. disardaysak bu kurallarin hepsi bozulur, ne varsa yerler!



Cevaplamak için Üye ol