DOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ

batuhanuras soruyor: 8

2 ay sonra oğlumun d.gününü kutlayacağız, şimdiden planlar yapıyorum :) menü konusunda yardıma ihtiyacım var.menüyü geniş tutmak istiyorum çünkü kalabalık olur diye tahmin ediyorum geniş bir aileyiz...neler yapsam?


18 Cevap


dieleg

http://www.neslos.com/2010/12/ugur-bocegi-kanepe-2011-ugurlu-gelsin.html


biraz el oyalayıcı amadikkat çekici kanepe çeşidi...


batuhanuras

rafaello çok güzel olacak anlaşılan, çocukların çok seveceği kesin ;)


batuhanuras

rafaello çok güzel olacak anlaşılan, çocukların çok seveceği kesin ;)


karanfilim

Raffaello nun tadını çok merak ettim doğrusu...



dieleg

çookkk güzel ama içinde çiğ krema ve süttozu olduğu için buyrun çocuklar istediğiniz kadar yiyin diyemiyorsunuz :( bizim doğum günü pastamızı babamız yapmıştı. konuklar için kocaman çikolatalı bir pasta ve sadece oğlumuz için küçük emzik şeklinde ayrı bir pasta. Doruk'un pastasının pandispanyasına çok az şeker koymuştuk içine de krema yerine çilek reçeli ve küçük çilekler. sadece üstüne süsleme olsun diye azıcık krema sürüp afiyetle yedirmiştik. ellerine sağlık kocamın :) (sarmayı da eşim yapmıştı)


SelmaOnurEmre

Ben de menümüzü yazayım. Biz de 1 ay önce kutladık 2. yaş günümüzü

- Kıymalı-patatesli sarma börek (çiğ patates rendesi, kavrulmuş kıyma ve maydonozla yapıyorum. Gecenin en çok yenen böreği oldu)

-Ispanaklı üçgenler (http://hunerlieller.net/beta/yemek_incele.asp?haber=429) tarifi bu siteden ama ben içine de peynirle beraber hafif öldürdüğüm ıspanak da koydum
-Mantarlı döşeme börek
-Meksika fasulyesi salatası
-Rus salatası
-Yoğurtlu közlenmiş patlıcan
-Zeytinyağlı lahana sarma
-Kuru domatesli yeşil zeytinli salata (1 hafta falan önceden yapılıyor-süper bişey bu)
-Truff (bayılırım ben buna)
-Elmalı turta
-Tarçınlı kurabiye (en çok dağıttığım tariflerden, haftalarca bayatlamıyor-http://yemekveelisleri.blogspot.com/2007/11/esranin-tarcinli-krabiyesi.html - bu blog benim eski blogum bu arada)
- Ve tabii ki yaş pasta )oğlumun favorisi pepee ve callioulu :))

Doğumgünümüz çok kalabalıktı. Börekleri önceden yapıp çiğden buzluğa attım (ıspanaklı üçgenler de buna dahil) Kurabiyeyi de aynı şekilde pişirip buzluğa attım. Turtayı bir arkadaşım getirdi. Lahanayı da annem sardı. Gerisi benden.....


batuhanuras

KURU DOMATESLİ SALATAYI MERAK ETTİM DOĞRUSU, TARİF VEREBİLİRSEN SEVİNİRİM ÇÜNKÜ İÇİNDE KURU DOMATES OLAN HERŞEYE BAYILIRIM :)


SelmaOnurEmre

Tabii ki veririm canım. Yalnız tam bir ölçüsü yok. Miktarları kendi damak tadına göre ayarlayacaksın.


Malzemeler
Kuru domates
Biberli yeşil zeytin
Kuru reyhan
Kekik
Tuz
Pul biber
Sarımsak
Zeytinyağ

Yapılışı: Kuru domatesler yıkanır eğer çok büyükse küçültülür. Sonra üzerine çıkacak kadar kaynar su konulup süzülür. Eğer domateslerin çok çok sert olduğunu düşünüyorsanız bir taşım kaynatın. Derince bir kaba alıp, bir kaç parçaya kestiğiniz biberli zeytinleri ilave edin. Bol sarımsak soyup doğrayın. Baharatlarla birlikte karıştırıp bir kavanoza doldurun. Üzerine çıkacak kadar zeytinyağ doldurup 1 hafta kadar bekletin. Buzdolabı dışında bekleyecek. Sonrasında çok uzun süre tazeliğini koruyor. Servis tabağına yağını süzerek alın ve üzerine doğranmış ceviz serpin. Afiyet olsun.



Cevaplamak için Üye ol