Et suyu...

nilufer_daphne soruyor: 10

merhaba nurturia... hepinize iyi hafta sonlar...ı bebeğim haftaya 8.ayına girecek.etsuyu hazırlayıp yemeklerine,çorbasına katabilir miyim?katabilirsem et suyunu nasıl hazırlıyorsunuz?şimdiden teşekkürler,sevgiler...


20 Cevap


TATLI_CADI

etin kendisini yedirin daha iyi olmaz mı?,zaten 8. ayda başlanabiliyor.kemik ve et haşlamasında bazen fazlaca ağır gelebilecek yağlar olabiliyor.lop eti kıyma halinde çektirip çorbalarına kavurmadan koyabilirsiniz,yahut köy tavuğu bulabilirseniz didikleyip menünüze tavuk çorbasını ekleyebilirsiniz


nilufer_daphne

teşekkürler tatlı cadı daha hiç et yedirmedim.çorbasına kıyma katıyordum ama.ben kemikli etin suyunu çok severim ve besleyici bulurum.belki dediğin gibi bebeğe ağır gelebilir.ama iyi bir kemik gelişimi olsun istiyorum.


meralp19

merahba nilüfer bence yağsız yerinden haşlayıp çorbalarına katabilirsin benim oğluşum 9 uncu ayına girdi ben vermiştim


nilufer_daphne

teşekkürler meral.en yakın zaman da deneyeceğim.balık veriyor musun pekli?


ema

Bende et suyu yerine çift çekilmiş kıyma katmanızı tavsiye ederim çorbalarına.Kolay gelsin.



gizemfiliz

et/ kemik suyunun besleyici yanından ziyade lezzetinin ön planda oldugunu duymuştum. etin kendisi daha faydalıymış.

ama yinede aldıgım zaman kemikli eti sebzelerle kaynatıp suyunu buz kalıplarına koyup donduruyorum.1-2 kalıp atıyorum çorbalara.


nilufer_daphne

 gizemfiliz kemiği önce kaynatıp suyu atılıyormuş.sonra birdaha kaynatılıyormuş.ben hiç denemedim.sen öyle mi yapıyorsun?baharat falan kullanıyor musun?

mutlu_anne teşekkürler liink için hemen bakacağım


olivia

Et suyunun tavuk suyu gibi bir besin degeri yok.ancak lezzet vermesini istiyorsaniz o ayri tabi.eger besin degeri acisindan dusunuyorsaniz hic ugrasmayin.bebeginizin ayi artik corbalarda kiyma kullanmaya musait.ancak yine de yapacagim diyorsaniz,kasaptan ilikli kaval kemigini kirdirarak alin,kaninin cikmasi icin yikadaiktan sonra suyun icinde bir saat kadar bekletin.sonra yeniden yikayip kisik ateste pisirmeye baslayin.piserken olusan kopukleri tahta kasikla toplayip atin ki tadini acitip rengi bulandirmasin.ek lezzet icin haslarken icine defne yapragi havuc sogan koyabilirsiniz.


olivia

Bu arada lezzet acisindan da ekleyeyim icim rahat etmedi:) bu yas grubunda daha agizdaki tad reseptorleri gelismis degil.daha ek gidaya yeni baslandigi icin et suyu katilmis corbayi lezzetli bulmasi gibi bir durum da yok yani.oldukca yagli ve kalorili oldugundan ek gidaya yeni gecmis bebege agir gelmesi,alerjik reaksiyon yapmasi vs gibi etkileri de olabilir.tabi annesisiniz en iyi siz dusunursunuz ama ben yine de et suyu yerine corbalarina kiyma tavsiye edecegim.sevgiler


nilsafak

ben halen kemik suyu vermiyorum,ağır olduğunu düşünüyorum,bazen haslanmış etin(eti haslarken patates,kereviz bütün bir soğan,maydanoz,havuç gibi sebzeleri 2-3 parcaya bölüp içine atıyorum) suyunu pilavda falan kullanıyorum ama oda lezzet acısından sadece,yalnız kemik suyu kullanacaksanız kullanmadan önce mutlaka tülbentten gecirin içinde minicik kemik kırıntıları kalmış olabiliyor bazen ..



Cevaplamak için Üye ol