yoğurt makinası almalımıyım..

nurturia soruyor: 10

Üye kendi isteğiyle Nurturia hesabını kapatmıştır.


13 Cevap


denizinannesi

Yogurt makinesi kullandim. Bana tencerede mayalamaya gore cok daha ugrastirici geldi. Bir kere kullandim ve yogurdunda da tencerede mayalamaya gore fazlaca bir fark da goremedim. O zaman bu zamandir dip kose bir mutfak dolabinda kadariyle basbasa biraktim normal tencere yogurduma geri dondum. Bence evde mayalanmis yogurt yedirmek yapilabilecek en saglikli seylerden biri zaten. Ekstra para harcayip da yogurt makinesi almaya hic gerek yok.


YesilAnne

ozge_duhan_meyra;

ben yoğurt makinesine gerek duymadım, almadık. Almadığıma da hiç pişman olmadım. Çok iyi bilmiyorum yoğurt makinelerinin kaplarının malzemesini ama, yoğurdu mayaladığınız kabın cam yada toprak malzeme olması (ufak fırında sütlaç/ güveç kaseleri) daha sağlıklı. Ben borcam da mayalıyorum. Çok da pratik.

ozgecon,

Tenten' e hergün yoğurt vermeye başladığımda, mayaladığım yoğurdu en fazla 2 gün de yediriyordum. Hala da öyle yapıyorum. 2 günde bir mayalıyorum. Ki günlük vermek çok daha iyi. Ben şu kavanoz meyve/sebze/mamalarının kavanzunda mayalardım.


handel

yoğurt makinasıyla uğraşmaya hiç gerek yok. Ben ilk başta nasıl mayalayacağım, tutacak mı diye endişeleniyordum. Fakat hiç gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş. Ananelerimiz gibi parmağının dayanacağı sıcaklıkta süte ılık bir tatlı kaşığı maya hatta biraz sulanırsa daha iyi ( maya fazla olursa daha tatlı oluyor:) ve bir güzel sarıp sarmalamak. 4-5 saat sonra harika yoğurt olmasına yetiyor. Ben her gün mayalamayı tercih ettim. Daha taze oluyor. Mama kavanozları uygun oluyor.


handel

Sulu olmasının sebebi uzun tutmaktan ziyade sütün sıcaklığını ayarlamaktan ve mayanın sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir. Maya soğuk olunca olmuyor.

Mayayı çok koymanın pek zararı da yok daha tatlı oluyor. Tatlı kaşığı ile koyabilirsiniz. Mayanın sulu olması daha iyi bile oluyor. :)

Bir de uzun mama kavanozlarındansa daha yayvan bir kavanoz bulmuştum onda daha başarılı olduğunu düşünüyorum.

Tabii bir de mayaladıktan sonra buzdolabında biraz dinlenince yoğurt daha oturuyor. :)


handel

umarım şimdi tutar yoğurt:)) afiyet olsun Meyra'ya:)



denizinannesi

ben de hep dolaptan cikarip sute koyuyorum mayayi, hic bir olumsuz etkisini gormedim. ama mayalanan yogurt hemen yenmiyor, aklinda olsun, kapagi acik bir sekilde dolapta 7-8 saat tuttuktan sonra yenmeye hazir hale geliyor, daha dogrusu sertlesiyor ve oturuyor yogurt. 

afiyet olsun:)


dibetu

bende 1 litrelik cam kavanozlarda  mayalıyorum  yogurdu. en sağlıksı  cam diye düşünüyorum . ..yoğurdu  mayalarkende annelerimizin yöntemini  kullanıyorum. parmagı biraz yakacak sıcaklıktaki  sütü oda ısısındaki yogurtla mayalayıp  sardıktan 4 -5 saat sonra buzdolabına ağzı kapalı olarak koyuyorum . birde mayanız ekşime yaptıysa içersine bir miktar toş şeker ilave ederseniz yaptıgınız yogurt yeniden tatlı olacaktır buda ufak bir  püf noktası  kolay gelsin


Annegozuyle

Bu akşam ilk defa yoğurt mayalayacağım. İşyerindeki annelerden ev yoğurdu mayası aldım:)
Bana şans dileyin:) Yarın yazarım sonucu...


Annegozuyle

Sonucu açıklıyorum: Cam kapta nefis ev yoğurdu:) Kayınvalidem yaptı.
Anne sütü ile de denedik ama ayrandan kıvamlı oldu yani pek tutmadı.
Anne sütü ile deneyip tutturan varsa yöntemini paylaşabilir mi lütfen?


yaseminn

ben yoğurt makinesi kullanıyorum arkadaşım tencerede mayalıyor. ikimizin yoğurtları da güzel oluyor. biz aysun hanım'ın sütüyle mayalıyoruz. bana makine tencereden daha güvenli geldi, tutturamama riskim kalmadı ama arkadaşım da tencerede her seferinde süper yoğurtlar yapabiliyor. makine çok gerekli değil ama ben makineyle daha rahat ettim. annemde çok eski yıllardan kalma kullanılmayan bir makine vardı, onu verdi bana, vermese belki ben de tencereye alışacaktım.



Cevaplamak için Üye ol