uht ve pastrize sütler

Yusuf_Ahmed soruyor: 10

arkadaşlar son zmanlarda süt konusu çok kafamı krıştıyo.uht ve pastörize sütler hakkında bisürü iddialar,çiğ sütüde bazı uzmanlar tavsiye etmiyo napcaz biz şaşırdık.sizin fikkriniz neler?


73 Cevap


Sugarbabies

Ama oda her yerde yok herhalde daha once hic duymadim gormedim sut yani bu her zmn icilen bisi onemli olan kolay ulasilir olmasi


CokBilmis

Aslında bazı Migros ve Macro Center'larda var.

Site sayfasından bakın bakalım belki size yakın bir yerlerde vardır:

http://www.elta-ada.com.tr/satis-noktalari.htm


gokalpileseyrialem

Hamilelik Annelik ve Bebek Bakımı ile ilgili Tecrübelerimle yazıdığım bir blogum var.Bu konuyu bir gıda mühendisi ile enine boyuna konuşmuştuk ekliyorum.
http://gokalpileseyrialem.blogspot.com/2012/02/hangi-sut-daha-faydaldr.html


Sugarbabies

Ben bursada oturuyorum burdaki migroslarda yok ayrica zaten benim aramama gerek de yok cunku esimin bursada avrupa standartlarinda ciftligimiz var ve cok titiz sut sagim mskinelerinde sagilip direk sogutma tanklarina geliyor bakteri uremiyor ordan biguzel evimize:)) antibiyotikli inekler zaten sagilmiyor sute karisirsa almaz cunku hicbir buyuk firma biz yorsana veriyoruz mesela


ema

Karadenzliyim kendi ineklerimizden sağdık yedik bir şey olmadı.Şimdi evime hazır süt almıyorum köylü bir tanıdığım var ondan alıyorum 10 dk kaynatıyorum yoğurt mayalıyorum.



Ulku

su da var: isil islemin sicaklik derecesi kadar suresi de onemli. evet uht daha yuksek sicaklikta oluyor ama pastorizasyonda da cok fazla sure uygulanir. bu sebeple uht-pastorize sut karsilastirmasinda uht kullanmayi tercih ediyorum. 


Yusuf_Ahmed

çok teşekkürler hepinize bahsettiğiniz keçi sütü ve elta ada maraka sütleri araştırıp deneyecğim.


CokBilmis

@ ulku: Arada sandığın kadar fark yok aslında. UHT'de 140 derecede 2 saniye, pastörüzasyonda ise 80 derecede 1 dakika ısıtılıyor.

58 saniye için birbirimizi kırmayalım şurda :)


CokBilmis

Valla, hiç bilgim olmayan bir konuda kulaktan dolma konuşuyorum. Yanlışım varsa, öğrenmek isterim. Ama iddia odur ki mikroorganizmaları öldüren ısı değil de UHT işlemi sırasında uygulanan basınçmış.

Sırf bu nedenle düdüklü de mi daha sağlıklı yemek pişiyor, güveç kapta mı diye düşünüyorum. Hani güveç kapta daha uzun süre ısıya maruz kalıyor ya yemekler?

(Evet, arızayım biraz, bunlara kafa yoruyorum. Bu konuda yorum istemiyorum! :)

Acaba slow cooker mı alsam? Var mı Türkiye'de acaba satışı?


burcuveduru

çokbilmiş slow cooker'ı ilk defa senden duydum az önce. hemen baktım internetten bir güveç fanatiği olarak. Arzum'un şöyle bişeyi varmış: 

http://www.arzum.com.tr/tr/products/?CID=13
diğer fonksiyonları da süper geldi bana ama bi kullanana sormak lazım tabi. bir de evde bulunduğum sürece internetten saçmasapan şeyler aldığımı iddia eden eşim ne der buna bilemiciim :)



Cevaplamak için Üye ol