uht ve pastrize sütler

Yusuf_Ahmed soruyor: 10

arkadaşlar son zmanlarda süt konusu çok kafamı krıştıyo.uht ve pastörize sütler hakkında bisürü iddialar,çiğ sütüde bazı uzmanlar tavsiye etmiyo napcaz biz şaşırdık.sizin fikkriniz neler?


73 Cevap


Sugarbabies

Bu mesajda bence siz egonuzu tatmin etmeye calisiyorsunuz ama hala edememissinizki bole ortaya konusarak benim soylediklerimi farkli lanse etmeye calisiyorsunuz. Bende esim bu ise girmeden once eve kutu sutten baska bisey sokmazdim hala guvenmedigim insanlarin acik sutlerini almam kimseye de aldirmam ama artik isin icinde oldugum icin bole rahat savunabiliorum isin ego tatminliginle alakasi yok bunu siz yapmaya calisiyosunuz... O zmn herkes niye temiz yerlerden acik sut alma derdinde herkes bile bile hasta etmeye calisir mi kendini??? İs dirsek curutmede bitmiyo egitime hayir diyormusum gibi be kadar yanlis yonlendirmeler yapiyorsunuz ne yapmaya calistiginizi anlamak cok zor burasi ayrica bildiklerimizi de paylasma formu bunu da hatirlatiyim size


besgi

ne anlatmaya çalıştığıma güzel bir örnek vermişsiniz, teşekkürler, sugababies


besgi

sugababies, mesleğinizi sormuştum, bu bilgiyi paylaşırsanız, ben de size bir örnekleme yaparak  empati yapmanızı sağlayabilirim, kendinizi daha iyi hissedersiniz sanırım


Sugarbabies

Benim meslegim mi :)) merakinizi yenin o zmn uluslararsi ticaret mezunuyum buyrun empati yapmami saglamanizi bekliorum


besgi

Ben 3 sene boyunca da Rusya'daki Globar firmasına Sütçülük katkıları ile ilgili ihracat çalışmalarını yürüttüm. Türkiyeye 3 defa geldiler, Gost r sertifikası istediler. Gost r sertifikasyonu için akredite olmuş tüm firmaların sertifikaları rusya hükümetince geri çevrildi. Benim, işin uzmanı olmadığım için bulduğum sebep, Rusya devletine o zamanlar ihracat yapılmaya engel çıkarmaya çalışan birtakım otoritelerdi.

Şimdi ben burada bu konu tartışılsa da, konuşsam şöyledir böyledir diye, siz buna bir dur deme gereği hissetmez misiniz? bu arada, yukarıdaki konu ile ilgili yorumunuzu paylaşıp beni aydınlatmanızı rica ederim.
keşke o zaman dış ticaret uzmanı bir mesai arkadaşımız olsa idi de yardım alsaydık...



besgi

Süt, 100 dereceye gelmeden , 70-80  derecelerde tıslamaya başlar. Tısladığını duyduğunuzda altını kapatın. Böylece hem patojen bakterileri öldürmüş, hem de vitaminini korumuş olursunuz.

Sütün kaynama ısısı ise, içerdiği kuru  maddeden dolayı 100, 1 derece gibidir.
Ani soğutmanın espirisi ise, alt sıcaklıklarda ne kadar az zaman geçirilirse, o sıcaklığa uygun m.o'ların gelişmeye zaman bulmasının engellenmesidir.
Yoğurt için 10 dakika kaynatmayın, dediğim gibi tıslayınca kapatın. Ama, daha katı yoğurt isterseniz daha az besleyici de olsa kaynatabilirsiniz de.
Günlük sütü hem içmek, hem de yoğurt için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yalnız, yoğurt için kullanacaksanız, 40 dereceye kadar ısıtıp direkt mayalayın, tıslatmanıza gerek yoktur.
sevgiler  
 


sevcanvet

araya gireyim besgi hanım çiğ sür içinmi dediniz günlük süt iiçin mi tıslamayı, anlamadımda orasını


Sugarbabies

1sizin dusundugunuz gibi dusunulebilir 2Burada da yine ayni seye geliyorum cig sutun kalitesindendir biz peki neden avrupaya 1 litre sut ihrac edemioruz o kadar imkanimiz varken?? Ayrica siz yorum yapsaniz baskasi da yapsa ben kimseye egonuzu tatmin ediosuniz asla demem kimseye boyle saygisizlik etmem cubku ben gida muhendisi gibi bakmiorum derken bile kotulemek amacli soylemedim ama belliki siz kendini bu sadece bu meslekte siniflsndiran ve farkli kisilerin goruslerine saygi gosteremeyecek kadar kapali bir kisisiniz buda sizin tercihiniz ama tartismaya girilmeyecek birisiniz cunku insanlari yargilamaya kalkiyorsunuz buda bana cok ters

Sut kaynatma konusunda 10 dak kaynatmaya gerek yok kaynamaya basladiktan 3-4 dak sonra kapatsaniz yeterli


Sugarbabies

Ayrica ben suan meslegimi yapmiorum ama yinede dirsek curuttm sen nasil yorum yaparsin gibi seyler solemem ben biliorum die kimse konusamaz mi cok basit dusunceler bunlar ben sadece bildiklerimi soluorum emin olduklarimi da savunuorum ayrica her is tecrube isi sadece dirsek curutmek yetmez


besgi

yoğurt, canlı bakteri içermesi gereken yaşayan bir gıdadır. içine koyduğumuz maya (yani s.thermophlus ve l. bacillus bakterileri) sütteki şekeri laktik asite çevirir, bir dizi enzimatik ve kimyasal reaksiyon olur, hem de kendileri ürerler. tüm bunlar sağlık açısından anlamlıdır.

ama ne kadar az süre ısıya maruz kalırsa o kadar vitamin, mineral, enzim değerleri yüksek kalır.
  



Cevaplamak için Üye ol