Organik tavuk hakkında

Kozzy soruyor: 10

Merhaba,

Oğlumuz şu anda 6 aylık. Bu nedenle ilerleyen aylar için soruyorum. Organik tavuk alsam ( kendi gözümle gördüğüm, çayır çimende dolaşarak beslenen cinsten :) ) onu önce haşlayıp küçük parçalara ayırsam ve buzdolabının no-frost bölmesinde saklasam ve gerektıgınde bebegımın corbalarına vs katsam ne kadar dogru olur ?

*tazelık açısından uygun olur mu ?

*suyunu da aynı sekılde saklasam yıne taze kalır mı ?

malum, organık tavuklar normalın 5 katı fıyatına. her defasında yenısını almak zorlayıcı olabılır.

sızler nasıl yapıyorsunuz ?

tşk

sevgıler

 

Bu soruyu cevapla

16 Cevap


nilsafak

aynen sizin bahsettiğiniz şekilde yapıyorum,haslama suyuna sebze ekliyorum...


sayna

organık tavugu nereden buluyorsunuz arkadaşlar?


nilsafak

ben memleketten getirtiyorum,canlı geliyor  burda kestiriyorum...


sayna

nilşafak çok sanslısın:) ben de ondan sordum,gozumle gordugum falan dıyınce soran arkadaş. çunku mıgroslarda falan satılanlara guvenmıyorum ve almıyorum da ben. kusura bakmayın kozzy sorunuza aradan gırış yaptım ama merak ettım hakkaten :)


mavikedi

ben kasabımızdan alıyorum ama migros gibi büyük marketlerde de var. önemli olan organik logosu olması.



nilsafak

sayna nerede yasıyorsun bilmiyorum ama bu yıl tatil dönüşü boluda bir dinlenme tesisinden aldık adı sanırım 'beceste'idi onlarda gercek köy tavuguydu ,baska yerlerden hiç almadım bilemiyorum ama cok bariz farklar var diğer tavuklarla 2 saat pişirdikten sonra anca yiyilebilecek kıvama geliyor,kokusu cok cok ağır öyleki evden 2 gün  çıkmıyor hatta ben bu yüzden yiyemiyorum,o yüzden ayırt edilmemesi mümkün değl bence


Burcu_Kaan

Benim teyzem kendi yetistirdigi tavuklardan kesip gonderdi ve eti resmen kipkirmizi,bildiginiz dana eti renginde,kasap tavuklariyla oyle cok fark varki arada.bende kasapa kucuk parcalara boldurup cig olarak attim buzluga,kullanacagim zaman tek tek cikartip sebze corbalarina katiyorum


mavikedi

kasaptan derken organik, markasıda yanlış hatırlamıyorsam " orvital"


Damla

Haşladıktan sonra suyuyla birlikte dondurdum ben. Minik kaplara 2 çorbalık göğüs+suyu, 2 çorbalık but+suyu şeklinde 10-12 porsiyon hazırladım. Çorbasını genelde iki içimlik hazırlıyoruz, tavuklu çorba yapacağım gün çıkartıp  sebzelerle birlikte kaynatacağım. Başta ben de arkadaşlar gibi çiğ atmayı düşünmüştüm ama parçalamaya üşendim. Fakat sonra o kadar uzun sürede pişti ki düdüklüde, doğal olduğu için tahminen, iyi ki pişirmişim önceden diye düşündüm. Haşlarken havuç, soğan, pırasa, kereviz sapı gibi sebzeler ekledim suyuna.


shantaram

damla buzluğa koymak için kullandığınız kapları merak ettim.



Cevaplamak için Üye ol