İstanbul'daki anneler, eti nereden alıyorsunuz?

ronaansi soruyor: 10

Merhaba,

Kırmızı ette antibiyotik olayı yine gündemde. Ben güvenilir bir kasaptan aldığımı düşünüyordum ama şüphelerim de var.

Siz İstanbul'da kırmızı eti nereden alıyorsunuz? Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Tavuk hiç yedirmiyoruz. Doktorumuz, antibiyotikli olduğu için vermemizi istemedi. Eğer önerebileceğiniz bir tavukçu varsa, süper olur.

Teşekkürler.


46 Cevap


skisac

tarzlarından dolayı değiştirmişsindir kasabı diye düşünmüştüm.
Bu sarıtaşet nasıl bilen varmı tarihi daha eskiye dayanıyor gibi duruyor. üsküdarda yeri var.


revve

@skisac, ben sarıtaş eti daha önce denemiştim tercih edilebilecekler arasında. Ama Ertan kasabı bulduktan sonra kolay kolay başka yerden almam..Yolun düşerse 1 kez dene anlarsın:) 


CokBilmis

Ben eve organik et sipariş ediyorum. Gökçe Ada'dan geliyor etler. Eğer hafta içi etim biterse de  kzu eti almayı tercih ediyorum. Ben de özellikle sırt kısmı ve kuzu bonfile tercih ediyorum yumuşak olması için. Ada marka ürünleri de (tereyağıi yoğurt, peynir vs) eve sipariş veriyorum (çalışıyorum, vakit ayıramıyorum bizzat dükkana gitmek için). Aynı şekilde organik tavuğu da eve sipariş ediyorum ya da Migros'ta bulursam alıyorum.

Şu yazımda ayrıntıları var.


CokBilmis

Benim sipariş verdiğim yerde bütün olarak da var, parça olarak da satılıyor.


ayberke

Geçen köy tavuğu yemeğe kalktım.Ne tadı var ne tuzu pişmek bilmedi, sert mi sert,bu ne ya yernirmi şeklinde. Annem köy tavukları böyle olur dedi. Ne demek istediğimi köy tavuğu yerseniz anlayacağınzıı düşünüyorum.Bizim piyasadan almış olduğumuz ister banvit ister cp beypiliç keskinkılıç hangi marka olursa olsun bence hepsi aynı teknolojik geçmişe sahip.Bizimde akrabamız kasap onlardan alıyoruz eti, tavuğu .



CokBilmis

Evet, köy tavuğu uzun sürede pişer. Eskiler sabahtan atarlarmış ocağa, akşama kadar kaynarmış tavuk. Ama piştikçe lezzeti artar.

Eşim de ilk başlarda tatsız tuzsuz buluyordu. Pişirme süresini uzattıkça normal tavuk yiyemez oldu.

Düdüklü tencerenin et ayarında pişiriyorum. Bütün tavuk pişirirken, ortası da iyice pişsin diye et ayarından sonra, bir de çorba ayarında pişiriyorum. Lokum gibi oluyor.


revve

Çokbilmiş'in dediği gibi piştikce lezzeti artıyor..Geç pişiyor ama lezzeti harika oluyor..Bende düdüklü tencerede pişiriyorum aksi halde pişme süresi saatler alır..
Diğer tavuklar tencerede 30 dakikada pişiyor malesef:(


mona_roza

babam etbalık kurumunda çalışıyor. bizim etlerimiz ordan geliyor. temiz ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum bizzat kesim yapılan yerleride görmüşler çünkü. içime sinerek yiyorum


ipekkusgoz

Ben konuyu hindi eti alıyor musunuz alıyorsanız nerden alıyorsunuz diye sorarak güncellemek istiyorum.


ipekkusgoz

Çoktandır tavuk yemiyoruz, herkes tavuğu hayatınızdan çıkarın diyor ama ben tavuk suyuna çorbanın şifasından da tadından da vazgeçmek istemiyorum.Ne yani oğlum tavuk suyuna çorbayı sadece bir kitap serisinin adı olarak mı bilecek yani diyorum. Bundan 3 hafta kadar önce ada organik diye bir yerden sipariş verdim ama defalarca telefonda görüşmemize rağmen bir türlü getirmeyi beceremediler. Ben de başka bir yeren alayım diyorum. tunam10 real'de tavuk sadece markalı ürünlerin mi var. Yoksa güvenli tavuk da bulunabilir mi?



Cevaplamak için Üye ol