yulaf pisirmek :)

omernihan soruyor: 10

ya bu yulaf nasıl pisiriliyor? ben pisirince icinde hala taneler kalıyor, ve bizimki yemiyor kıvamı yogun geldigi icin. Pisince nasil oluyor bu yulaf , puding gibi puruzsuz olmaz mı bu sey?


17 Cevap


nesejoy

hulya aklima takildi sut 6 aylik bebege olmaz gibime geliyor, suda bekletilse??

omernihan tahil yedirmek istiyorsan milupanin gece tahillarini oneririm.


ikicocukannesi

hulyavetuna,
tadı nasıl acaba?


nesejoy

hipp in yulafli mamasi varmis bu arada belki hazirlamasi daha kolaydir.  bal da en erken 1 yasindan sonra tabi dimi hatta 1,5 -2 diyenler var.


nesejoy

ben denemedim zaten birinden duymustum. puturlu yedirmek cok onemli hakkaten ben de cok dikkat ediyorum buna.


aylis

ARKADAŞLAR BU YULAF MARKETLERDE SATILAN YULAF EZMESİ Mİ? KULAĞA HOŞ GELİYOR YAPILIŞI.VİTAMİN DEPOSU, DENEMEK LAZIM.



omernihan

Hülya supersin, fotograf bile ekledin :) :)
Nesejoy, Peyibal cok tesekkurler size de...
Valla bizimki 7 aylık oldu olacak, dun aksam  Hulyanın onerdigi uzere az bi sutle (ben az bi sutle ıslatmaktan bi zarar gelmez diye dusundum) ıslattim, sabah pekmez koydum( acil organik bisi bulmam lazim , tahin pekmez yaptıgımızı pekmezden aldim accik) biraz da elma rendeledim, bayagi puturlu oldu ama bizim oglan yedi valla.. en az 5 6 kasik yedi. Yippiii!!!
Bunu az az yapmak lazim galiba, cunku sabahki cok oldu copu boyladi. ziyan hususunda hassas oldugumdan kelli, her seferinde bir tatli kasigi falan yapmaya karar verdim. Dolaba da konmaz gorunuyor cunku kalanlar..

Simdi ben bunu her gun vereyim di mi? Yoksa pirinc unu ile donusumlu mu vereyim sizce?
Tekrar saolun ya....
Sevgiler


nesejoy

omernihan inek sutu 1 hatta 1,5-2 yasindan once onerilmiyor. bagirsakta gozle gorulmeyen kanamalara yol acabiliyor. ben yine de sutlu yedirme derim. 7 aylik olunca insana buyudu gibi geliyor ama onun midesi , bagirsagi daha cok hassas annesi.



omernihan

Amanın! tamam, bi daha yok. zaten sütle ıslatmıstım, sonra suda pisirdim. Bisi olmaz insallah :O....


asna

Ben Danimarka'da yasiyorum (her giridigim yorumda böyle baslamak zorunda oluyorum:) Burada cocuklar ortalama 8-9 ayliktan neredeyse ömürlerinin sonuna kadar :) yulaf ile kahvalti yaparlar. 3 yasina kadar pisirilir, 3 yasindan sonra direk sütle karistirilir (Kellogs misali).

Biz direk söyle pisiriyoruz: tencereye yulaf koy, sütle karistir, kaynat, tereyag ekle, bitti. :) sonradan büyüdükce müsli tarzi biseyler atilabilir mesela ben kendime muz keserim icine, kuru üzüm felan...

Burada 6 aydan itibaren inek sütünü tattirir ebeler (cocuklari iki yasina kadar takip eden) 9 aydan itibaren normal kullanima gecilir ve bu milletin bu kadar süt tüketmesinin temelide budur. Bilmiyorum uzun boylu yapilariyla alakasi varmi:) Mesela cok sik rastlarsiniz, öglen yemegine kantine gelmis koca koca adamlar yemegin yaninda süt icerler :)

Konuyu dagittim, affola, fikir olsun diye yazayim dedim, sevgiler...


nesejoy

asna dunya saglik orgutunun onerisidir 1 yasindan once inek sutu icirilmemesi. Danimarkada uygulanmamasi ilginc geldi. tabi her cocukta olacak diye bir kaide yok ama ben riske atamiyorum....



Cevaplamak için Üye ol