yemek programı

gulcinozden soruyor: 5

11. ayımız bitmek üzere,uzun zaman haftalık bir beslenme programı hazırlamak istiyorum ancak bir türlü ayarlayamadım.eti,tavuğuibalığı haftada 2 şer kere yedirmeye çalışıyorum ama bazen arka arkaya geliyor.Pazartesi öğlen şu çorba,akşam şu yemek gibi yaptığınız bi menünüz varsa paylaşırmısınız. Günde 4 öğün yediriyorum seçenek bulmak zor oluyor bi listem olsa biraz kafam rahatlar gibi geliyor.


5 Cevap


bnycan

evet bende değişik şeyler arıyorum zaten sebzeyi çok yemiyor onun sevebileceği lezzetli tarifler varsa paylaşırmısınız


ozalp07

bu menüyüde kuzenim hazırlamıştı. hatta dr u çok beğenip almış listeyi. ben çok bağlı kalamıyorum ama fikir olur sizede. pazar:öğlen:kıymalı domatesli fasülye akşam: yarım kase tarhana çorbası ,1dilim tavuk ızgara
cumartesi:öğlen:yarım kase yoğurt çorbası buğdaylı+kıymalı veya küçüket soteli nohut  akşam:balık
cuma:öğlen:karışık sebze çorbası ,akşam:havuçlu,kıymalı pırasa
perşembe:öğlen:yarım kase tavuklu şehriye çorbası+yarım tabak havuçlu kereviz,akşam:balık
çarşamba:öğlen:brokoli çorbası ,akşam:kıymalı arpa şehriyeli ıspanak
salı:öğlen: yarım kase yeşil mercimek çorbası+tavuklu  domatesli kuru fasülye,akşam:kıymalı kaşarlı kabak
pazartesi:öğlen:kırmızı mercimek çorbası,akşam:makarna+köfte ayran
 kuzu etinin en verimli zamanı nisan ayıdır bu ay mutlaka bol bol yesin
balık mevsim balığı olarak yenmeli ben 1 gün mutlaka 1 dilim somon ,diğer gün mevsim balığı ne ise o çüpra ,mezgit ,levrek v.s
 
kışın mutlaka kuru meyve ;kuru kayısı,incir ve özellikle siyah üzüm yemeli
günde 1 -2ceviz 4-5 fındık yemeli yemiyorsa ezip yemeklerine konmalı
2 porsiyon örneğin  yarım muz 1 küçük elma yemeli mutlaka sabah kahvaltılarından sonra veya içinde yumurta ve 1 kaşık pekmez olmalı
Bunlar öğlen ve akşam öğünleri ara öğünlerde mutlaka meyve ve yoğurt yemesi gerekiyor günde 500 ml süt +yoğurt+ayran mutlaka almalı 
karışık sebze çorbası kabak,havuç,patates,taze fasülye,yeşil biber,mercimek,bulgur,soğan,sarımsak,dımates,barbunya,kereviz,1 top kıyma veya 4 küçük sote tavuk değiştirilerek konuyor haşlanıyor kısık ateşte blendırdan geçir ,zeytinyağ ve tuz gezdiriliyor üzerine

makarnada ise haşlandıktan sonra biz hep soguk suya tutarız ya bu yapılmayacak çünkü bu su çok kıymetli makarnayı süzerken biraz suyunu bırakıyorum içine tereyağ ve üzerine kekik nane gezdiriyorum......
balkabağı çorbası küçük yarım soğan,2 diş sarımsak ,1 küçük havuç ,1 küçük patates 3 dilim balkabağı 1 avuç bulgur hepsi konuyor bir kaba üzerine su kısık ateşte pişince blenderla çek üzerine 1 çorba kaşığı zeytiyağı ve biraz tuz (zeytinyağını çok fazla kavurmak değerini yitiriyor ben genelde yemeklerin üzerine gezdiyorum ve tuz da çok önemli pişerken atarsan hiçbir değeri kalmıyor iyot pişince kayboluyor önemli olan piştikten sonra tuzun atılması.....
.sebzeleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz yazın ;semizotuysa kışın ıspanak,yazın kabaksa kışın balkağı çorbası,yazın enginarsa kışın kereviz,yazın fasülyeyse kışın pırasa önemli olan hormonsuz mevsimine göre yemesi .


ozalp07

mailden yapıştırdım düzgün çıkmamış umarım anlarsınız:)


gulcinozden

çok faydalı olucak bana teşekkür ederim ozalp07


ozalp07

aish irmikli ayva nedir. ikisini haşlıyormusun. irmik pişmeden verilmez sanırım



Cevaplamak için Üye ol