Mikrodalga fırında yemek ısıtmak

kuzusum soruyor: 10

Hanımlar kızım 15 aylık. Bir süredir yemeklerini mikrodalga fırında ısıtıyorum. Çok pratik oluyor ama zararlı mı acaba diye de düşünüyorum kimi zaman. Siz nasıl yapıyorsunuz, sizce zararlı mı?


24 Cevap


sedaozkan

Ben oğlumun yiyeceklerini kesinlikle mikrodalgada ısıtmıyorum. Ocakta kısık ateşte ısıtıyorum .


nurcolak

mikrodalgayı  yiyeceklerin içeriğini değiştirdiğini duyduğum gün kaldırdım ilk zamanlar buzluğa attığım çorbaları ısıtıyordum.aylardır kullanmıyorum.


dincelay

Benmari usulü ısıtıyorum. Mikrodalga almadım, almam. Sağlıksız olduğunu düşünüyorum.


Demgul

Bende genelde benmari usulü ısıtıyorum


kayaveannesi

ben de zorda kalınca, buzdolabından çıkardığım yoğurdunu ve meyvesini ısıtıyorum.. bir de etleri vs. çözdürmek için... zararlı olduğunu düşünmüyorum, özellikle de eşim ısrar ediyor biraz da..




cimcimek

Çocukların yemeklerini kesinlikle ısıtmıyorum zararlı olduğunu duydum

kendimizin yiyeceklerini sadece buz çözdürme amaçlı kullanıyorum

ama çok nadiren zorda kalırsam.


_freya_

Ben de kullanıyorum özellikle; buzluktaki yiyecekleri çözdürmek için, ayrıca ısıtmak için de kullanıyorum ... Tv. De dinlemiştim uzman bir dr. Yiyecekleri buzluktan çıarıp saatlerce çözülsün diye dışarıda beklettiğinizde özellikle et kıyma gibi yiyecekler de bakteri ürüyormuş bu nedenle , mikrodalga fırın daha az zararlı oluyor, dışarıda bekletmekten, ısıtırken de pratik oluyor kullanıyorum ama evet Isıtmak için benmari usulü öneriliyor ...


asyaperi


merhaba ben evimde mikrodalga fırın kullanmıyorum nedeni okuduğum bilimsel verilere dayanan araştırmalar özelliklede bu yazıyı okuduktan sonra kararım dahada netleşti hiçde okadar masum bir alet değil bence mikrodalga evet etrafımızda sağlımıza zararlı birçok sey var günümüzde ama sonuçta çocuklarımız söz konusu olduğunda ve ciddi anlamda zararlaları olduğunu bildiğimiz bir aleti kullanmamalıyız bence sizde yazıyı bir okuyun ve öyle karar verin


:I. Kansere yol açan etkiler

Atmosferdeki radyoaktivite ile bir bağlanma etkisi yapması, böylece yiyeceklerdeki alfa ve beta partiküllerinin artması,a)    

Süt ve diğer tahıl tanelerinde bulunan protein hydrolysate bileşimlerinde kansere yol açan maddeler yaratması (bunlar su ilavesi ile doğal olmayan parçalara ayrılan natürel proteinlerdir),b)   

Mikrodalgaya maruz kalan yiyeceklerde ki temel maddelerin değişmesi dolayısıyla sindirim sisteminde bozuklukların ortaya çıkması.c)    

Yiyeceklerin sıvılarında değişiklik olmasından dolayı lenfatik sistem de çalışma düzensizliklerinin ortaya çıkması. Emici damarlarda ve böylece beden dokularındaki anormal büyümeleri engelleyen bağışıklık potansiyelinin degenerasyona uğraması.d)   

Mikrodalgaya maruz kalmış gıdaların tüketilmesinden sonra kan serumunda yüksek oranda kanser hücreleri görülmesi (cytomalar ve sarcoma gibi hücre tümörleri)e)    

Dondurulmuş gıdalar mikrodalga kullanarak çözdürüldükten sonra bu gıdalarda ki glucosid (hidrolize edilmiş dextrose) ve galactoside (okside olmuş alkol) elemanlarının metabolik bölünmelerinde bozukluklar ortaya çıkması, f)     

Özellikle taze köklü sebzelerde kansere yol açan serbest radikallerin (yüksek reaksiyonlu tamamlanmamış moleküller)  meydana gelmesi,g)    

Yapılan istatistiklerde mikrodalgada pişirilmiş yiyecekleri tüketen kişilerin çoğunda mide ve bağırsak kanserleri görülmüş, aynı zamanda perifer hücre dokularının dejenere olduğu bunun sindirim ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalara yol açtığı tespit edilmiştir. h)   

II. BESİN DEĞERİNDE AZALMA

Araştırmalara göre mikrodalga fırınlardaki ışınlara maruz kalmak yiyeceklerin besin değerlerinde azalmaya yol açmaktadır.  Bu konudaki en önemli bulgular:

Bedenin B-complex vitaminleri, vitamin C, Vitamin E ve tüm yiyeceklerdeki lipotropiklerden yararlanma yeteneğinin azalması.1.    

Test edilen bütün gıdalarda beden için en gerekli enerjinin %60–90 arası azalması;2.    

Alkoloidlerin (nitrojen bazlı organik elementler), glucosidlerin, galactosidlerin ve nitrilosidlerin metabolik davranışlarında ve entegrasyon yeteneğinde azalma;3.    

Et ürünlerinde ki nucleoproteinlerin harab olması;4.    

Ayrıca, bu ışınlara maruz kalan bütün yiyeceklerde belirgin bir şekilde yapısal yok olmalar tespit edilmiştir.5.    

III. Biyolojik etkiler

Mikrodalga ışınımlarına maruz kalmak insanların genel biyolojik yapılarında beklenmedik bir negatif etki yaratmıştır.

Ancak, bu konu Ruslar çok hassas aletlerle ölçüm yapana kadar tespit edilememiştir. Yapılan araştırmadan elde edilen bulgulara göre zarar görmek için bir insanın mikrodalgadan geçmiş yiyecek maddelerini tüketmesine bile gerek yoktur.  Böyle bir enerji alanına maruz kalmak bile istenmeyen yan etkilere yol açmaktadır. Bu yüzden 1976 yılından beri Rusya’da mikrodalga ile çalışan aletleri kullanmak kanunla yasaklanmıştır.

Aşağıda bu aletlerin etkileri belirtilmiştir:

Mikrodalga fırınlar çalıştıkları esnada onların etki alanında bulunan kişilerin yaşam enerjisinde azalma ve daha uzun süreli kalıcı olarak da kişilerin enerji alanında görülen bazı yan etkiler. 1.  

Aletin kullanımı sırasında hücresel voltajda ve özellikle kan ve lenfatik alanlarda dejenerasyon,2.  

İnsan metabolizmasındaki proseslerde besinlerden yararlanmak için gerekli potansiyel enerjide bir dejenerasyon ve bozulma, 3.  

Hücre iç zarında sindirim işleminden sonra kan serumuna aktarılan metabolik işlemlerin yapılması sırasında meydana gelen dejenerasyon;4.  

Serebrum denilen beynin ön kısmında (düşünme ve daha üst düzey fonksiyonların serbest bırakıldığı bölüm) sinir uçlarının birleşme yerlerindeki potansiyel elektrik impalslarında dejenerasyon ve dengesizlik.5.  

Sinirlerin elektrik devrelerinde bozukluk ve enerji alanında kayıplar. Bu kayıplar simetrik olarak hem merkezi hem de otonom sinir sisteminin hem arka hem de ön taraflarında meydana gelir.6.  

Denge ve şuurluluk fonksiyonunu kontrol eden retiküler aktivasyon sisteminde ki biyoelektrik güçte azalma;7.  

Çalışmakta olan aletin çevresinde ki 500 metrelik yarıçaplı bir alanda bulunan insan, hayvan ve bitkilerde uzun dönemde kümülatif olarak hayati enerji kayıpları, 8.  

Uzun süreli kalıcı olan manyetik atıklar sinir sistemi ve lenf sisteminde birikim yapar;9.  

10.Kadın ve erkeklerde hormonal dengesizlik ve hormon üretiminin engellenmesi;

11.Beyin dalgalarında bozukluklar. Mikrodalga ışınıma maruz kalmış kişilerin alfa, beta, teta ve delta dalga sinyallerinde bozukluklar;

12.Beyin dalgalarındaki bu bozukluklardan dolayı negatif psikolojik etkilerin ortaya çıkması. Gerek pişirme gerekse transmisyon istasyonlarında mikro dalgaya sürekli maruz kalmış kişilerde hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği, baskılanmış duygular, zihinsel aktivitelerde yavaşlama gibi etkiler görülmüştür.

özetwww.mercola.com'dan
Kaynak:

 





asyaperi

bu arada yine mikrodalganın zararı varmı diye araştırıken 1976 dan beri rusyada mikrodalga ile çalışan tüm aletlerin kullanımı kanunla yasaklanmış , zaten mikrodalganın zararları konusunda ilk bilimsel araştırmaları yapanlarda ruslar özellikle biberon da verilen sütleri mikrodalgada ısıtmayın


Florian

Mikrodalga zararlı diyenlere şu yazıyı sonuna kadar okumalarını tavsiye ediyorum. Araştırma yapmadan her duyduğumuza inanmayalım lütfen. Yok bence yine de zararlı diyorsanız ya da içinizde şüphe varsa, kullanmayın gitsin. Şunun şurasında kaç yıldır hayatımızda ki mikrodalga fırınlar. (Not: Şahsen benim için vazgeçilmezdir.)



Cevaplamak için Üye ol