hangi dişmacununu kullanıyorsunuz

02/13/2010 21:08:00
rabbit 3,5Y soruyor:

herkese merhaba 18 ay kontrolumuzde doktorumuz artık oglumun dişlerini fırçalamaya başlamamız gerektiğini söyledi. Organik diş macunu kullanmamızı tavsiye etti. Ancak söylediği diş macunu 25 tl siz cocuklarınız için hangi macun ve fırcaları kullanıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var

Bütün Hayvancıklar Odalarına!Bebeğiniz bu harika şekil ve renk sınıflandırma oyuncağı ile el-göz koordinasyonunu ve ince el becerilerini geliştirecek, renk ve şekil eşleştirmeyi öğrenecek.Her hayva...

<123456>
02/14/2010 18:50:00

her doktor başka birşey söylüyor sanırım iki arkadaşım da çok geç kalmışsınız biz 1 yaşından beri fırçalıyoruz dediler:((

02/15/2010 11:15:00

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, hemen soracağım.

02/16/2010 08:16:00

Merhabalar

ben hem bir dişhekimi hemde bir anne olarak cevaplamak istiyorum(oglum 28 aylık). Florürlü dişmacunu yemekten çok zevk aldıkları için çok küçük çocuklarda sakıncalı olabilir. Eğer sizinki benim oğlumun aksine az yiyen cinsindense özel çocuk diş macunlarından kullanabilirsiniz (markette satılanlardan). Ama çok çok fazla yiyorsa ve kontrol edemiyorsanız macunsuz fırçalamanız yeterli olacaktır. Ama macunlu yada macunsuz mutlaka fırçalanmalı. Yemesini kontrol altında tutabilecekseniz ve macun olmadan asla ve asla fırçalamıyorsa benim oğlum gibi o zaman GC TOOTH MOUSSE veya arkadaşın önerdiği gibi bir ürünü kullanabilirsiniz ikiside benzer içerikteler zaten ama benim önerdiğimin florlu ve florsuz çeşitleri ve çok farklı aromalarda olanları var. Benimki değiştirerek bayıla bayıla kullanıyor. Tavsiye ederim. Bebeklerin dişleri macunlu vaya macunsuz olsun mümkün olan en kısa zamanda fırçalanmaya başlanmalı ve şeker tüketimleride kontrol altında tutulmalısır. Sevgiyle kalın.
Banu

02/16/2010 08:35:00

çok teşekkür ederim Banu Hnm bilgiler için.......

02/16/2010 15:19:00

rica ederim. Sevgiyle ve çürüksüz kalın.

banu

02/18/2010 15:06:00

Bizim için erken ama kullanacağımız zaman organik bir macun tercih ederim.

02/23/2010 13:36:00

Diş macununu çalkalayarak tükürüyor mu yoksa yuturyo mu bebekleriniz ?  benimki heniüz çalkalayamaz çünkü..sonuçta  sakıncası olmasa bile her defasında yutması fikri kulağa hoş gelmiyo..

başak bu arada linkini attığın ürün gayet güzel görünüyor inceleyince ancak  tr de hiçbiyerde bulunmuyomuş artık..muadili olarak dentinox nenedent-baby i önerdi bi eczane..kullanan var  mı acaba?

 kararsız kaldım sadece fırça ile mi başlamalıyım..ancak çürümesinden çok korkuyorum..

02/23/2010 13:58:00

tteşekkrüler cevabın için..zaten yakında dr una gitcez ona da sormayı düsünüyorum..

02/23/2010 14:03:00

bizede 3 yaşına kadar macun yasak biz sürekli bir yalama ve emme ritmine sahibiz yani pişik kremi dahil bir kere yalayıyoruz ıslak mendiileri emiyoruz o yzüden 3 yaşıan akdar dr.umuz yasakladı macunu hemde gerekli olmadığını söylemişti.

02/23/2010 14:06:00

Merhabalar,

eger sadece fırçalayarak ikna olursa tabiki olur hic sakincasi yok. Bu yaşta amaç çocuğa fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve dişleri temiz tutmak. 5 yaşından önce doğru dürüst çalkalama ve tükürme yapmasını pek beklememek lazım. ama önrediğimiz ürünlerde yutma sorun değil ben genede fırçasına kendim mercimek tanesi kadar koyuyorum. bir sefer yetmiyor oğluma 3 kez tekrarlıyoruz. bu miktarların yutulması sorun oluşturmaz çünkü yutulacakları varsayılarak hazırlanıyor zaten. 
birde tam temizlik için çocuğun bir miktar kendisi fırçalamasından sonra mutlaka sizde alıp onun dişlerini fırçalamalısınız. ilk günlerde izin vermesede zamanla olacaktır sabır. kolay gelsin. 
banu

<123456>

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.