Hatamı

g6_ soruyor: 10

kızlar ben ogluma yogurdu marketten alyorm bizm yedğmzden sızce bi zararı olurmu


20 Cevap


besgi

bu arada kendi yediğiniz yoğurdu kesinlikle vermeyin derim. bol bol katkı var, ayrıca bebeğinizin vücudu antibiyotiklere bağışıklık kazanabilir. 


CokBilmis

@ besgi: Merak ettiğim bir şey var: Baby mix'ler plastik kapların içerisinde mayalanıyor değil mi? Yani sıcak sütü plastik kaplara döküp, mayayı da orada içine ekliyorlar?

Eğer öyleyse plastik kapların BPA free olup olmadığı hakkında bir bilgin var mı?


chroma

Market yoğurtlarında bozulmayı engellemesi için bolca koruyucu katkı maddesi, o yoğurdun yapıldığı sütte de bolca antibiyotik var. Sindirime yardımcı probiyotik felan da kalmıyor o yoğurtlarda. Kendim bile yemek istemiyorum market yoğurdunu. Ayrıca, ek gıdaya yeni başlayan bebeklerde yoğurdun günlük mayalanması öneriliyor. Mayalamakla, kıvamını tutturmakla ilgili sorun varsa yoğurt makinesi kullanabilirsiniz. Günlük süt alıp, küçük kavanozlarda mayalayıp, tek porsiyon halinde yedirmek gerekiyor.


momoveannesi

@besgi. Öyle bir anlatmışsınız ki bebeğim için evde ne yoğurt, ne de yemek yapasım gelmiyor artık. 


mert_mert

evde yoğurt yapıcaksın pekiii evde yapıcağın yoğurdun mayası market yoğurdumu olucak...eee boşuna market yoğurdunu evde çoğaltmana gerek yok :))) mayanında ilki hep ev yoğurdu olmalı yani maya neyse olucak yoğurtda aynı olur hatta yararlı bakterileride ölmüş olarak...



gesnur

yoğurda ilk geçtiğimizde her gün günlük mayalardım, ve kızım da yemezdi tabi:)

artık kendimize mayaladığım yoğurttan veriyorum haftalık mayalıyorum. belki 3 günde bir filan mayalasam daha iyi olur ama gaziantepteyiz burası enteresan bir yer, çok sıcak olduğu için sürekli süt bulamıyorsunuz, buldunuz mu da 5 litreden aşağı satmıyorlar, mecburen 5 kilo yoğurt mayalıyorum haftada bir


besgi

çokbilmiş; baby mix karton tetrapak benzeri ambalajlarda sunulmaktadır 


CokBilmis

Tetrapak benzeri derken? İçinde plastik yok mu yani?

Kullanmadığım için bilmiyorum demek ki...

Bir husus daha var aklıma takılan: Tam yağlı sütten yapılan yoğurtta nasıl oluyor da kaymak olmuyor?


besgi

çokbilmiş; yoğurt sütü homojenize ediliyor çünkü. yağ globülleri basınç altında çok küçük parçalara ayrılarak tekrar birleşmeleri engelleniyor ve yoğunluklarından dolayı birleşip yoğurt yüzeyine tutunma özellikleri yani kaymak bağlama bitirilmiş oluyor. yağ globülleri yoğurdun tamamına homojen olarak dağıtılıyor yani. 


CokBilmis

Yani yüksek basınçtan kaynaklanan bir farklılık var diyorsun? Peki, acaba bu "yüsek basınç" besin değerinde de kayıplara yol açıyor mudur?



Cevaplamak için Üye ol