Ek Gıda

tugbat soruyor: 2

Bebeğim haftaya dokuz aylık olacak. Şu an çoğunlukla bulamaç halinde yumurtalı, peynirli, yulaf unlu karışımlar ve hazır kahvaltılık bebek mamalarından veriyorum.
Geçen gün kendimize aldığımız Doğa marka meyveli yulaf gevreğinin içeriğine baktım. İçeriği benim kullandığım ve gördüğüm birçok çocuk mamasından daha doğal. Yağ, kalori, şeker, tuz miktarı neredeyse birebir. Şeker de zaten meyvenin kendi şekeri. Sadece bebek mamalarının çoğunda süt tozu ya da devam sütü ve bir çok mineral, vitamin var. Bir de katkı maddeleri. Halbuki bu yulaf gevreğinin içinde neredeyse hiç bir katkı yok.
Aklıma bu yulaf gevreğini mutfak robotundan bebeğin yiyeceği gibi geçirip, devam sütü (ya da bitki çayı ya da tabii meyve suyu), peynir ile karıştırıp vermek geliyor. Çocuk doktorumuz bizim yediğimiz ekmekten yiyebileceğini söylemişti. Peki neden bu yulaf gevreğini vermeyeyim diye düşünüyorum. Hem içeriği daha zengin, daha doğal, hem daha ucuz vs.
Bunu deneyen var mı? Ne dersiniz?


2 Cevap


p_nar

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama fazla lif bebekler için iyi değilmiş (hatta fazla prebiyotik-probiyotik de iyi değilmiş, bir gıda mühendisinin normal yoğurt önerdiğini okumuştum). Yulafı da önermiyorlardı. Ben de yulaf gevreği düşünüyordum, vazgeçmiştim (çünkü bir mama tarifinde tam buğday unu+mısır unu+yulaf unu+çavdar unu karışımı vardı da yulaf unu yerine gevreğini öğütüp koyacaktım). Belki az bir miktar katılabilir. Mamaların içinde ne kadar var bilmiyorum. Yaparsan da arada bir yap bence, hergün verme. 

Ben tahıl alımı için her seferinde değişik ekmekler alıp onlardan biraz veriyorum. 
Kahvaltıyı karışım olarak vermiyorum. Mesela bir lokma peynir, bir lokma ekmek içi.  


jise

Yapabilirsiniz. Bende öyle yapıyorum.



Cevaplamak için Üye ol