devam sütü

Malik soruyor: 2

arkadaşlar ben daha yenı katıldım aranıza devam sütüyle yogurt nasıl yapılıyor bılgınız varmı? elımden geldığı kadar bebeğimi katkı maddelerınden uzak tutmak


2 Cevap


yaseminsurucu

Normal pastorize sütten yapacaksan önce sütü kaynat, iki üç dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ılıması için bekle. Elini yakmayacak ısıda olana kadar beklet sütü, ılısın. Sonra bir kaseye yoğurt koy (100 ml'ye 1-2 çay kaşığı koyuyorum ben maya). Ilımış olan sütten biraz yoğurdun içine kat, yoğurdu öze, ayran gibi olsun. ıçine biraz şeker kat, onu da karıştır. Bu karışımı sütün içine koy, karıştır iyice. Sonra evdeki minik kavanozlara azar azar pay et, bebişin yiyeceği ölçüye göre. ben yaklaşık 150 ml'lik yoğurtlar mayalıyorum ki her seferinde taze taze açılmış yoğurt yesin diye. Kavanozların ağzını kapa, güzenli düz bir yere yerleştir. Üstüne pike, sofra bezi, vs gibi kalınca bir örtü sar. geceden yaparsan sabaha kadar öyle beklesin yoğurtlar. Sabah dolaba al yoğurtları, biraz da dolapda beklesin, öğleden sonraya hazır olmuş olur yoğurdun.

Devam sütü ile yapacaksan da 100 ml'lik devam sütü hazırla, ılık su ile (aptamil 2 ve üzeri, ya da sma 2 ya da üzeri, bebeğinin ayına göre). bunu 1-2 çay kaşığı yoğurt ile karıştır. yine sarıp bir beze 5-6 saat dışarıda beklet. ardından dolaba koy, orada dinlesin. Sonra da yemeye hazırdır yoğurt.

Devam sütü ile yapacaksan sanırım her gün taze taze yapmak gerekiyor, emin değilim. Ben keçi sütü tercih ediyorum, çünkü anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş. benim kuzu da çok seviyor zaten :) Keçi sütünü Mersin'de migros ya da kipadan alıyoruz, kay süt markası. Maya olarak da normal yoğurt kullanıyorum.


  • Konu Sahibi : kokos_kedi #6
    ALMILA74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ALMILA74 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) Fındık kurdum ASYA'M
    Giriş tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    744

    Standart

    canım benim ya bana adım adım anlatabilirmisin sana zahmet pek anlamıorumda bu işlerden malesef:(büyümix hangi marka ve nasıl olucak anlatırmısın canım ayrıntısıynana.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.
    [Bkokoş kedicim
    benim de 5,5 aylık bi kızım var
    devam sütüyle yapıyorum yoğurdu
    vereyim sana tarifini
    90 ml devam sütü hazırlıyosun
    sıcaklığı,parmağını değdirdiğin zaman dayanacak şekilde olacak
    derecen varsa ölçebilirsin de 43-44 derece
    devam sütünü camlı kapaklı bir şişeye koy
    2 çay kaşığı yoğurt koy ve karıştır
    bi beze sarıp,4-5 saat oda sıcaklığında muhafaza et
    daha sonra buzdolabına kaldır
    ayrıca babymiks sütaşın ürünü[/B]

  • Konu Sahibi : kokos_kedi #7
    ALMILA74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ALMILA74 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) Fındık kurdum ASYA'M
    Giriş tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    744

    Standart

    yasemincim sen yapılışını yazmışsın
    sonradan gördüm ya kusura bakma

  • Konu Sahibi : kokos_kedi #8
    yaseminlevent isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) Papatya
    Giriş tarihi
    Jun 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    yasemincim sen yapılışını yazmışsın
    sonradan gördüm ya kusura bakma
    önemli değil canım, iyi ki yazmışsın sen de. ben devam sütü ile yapmadığım için emin değildim, başka yerlerden okuduğumu, duyduğumu yazmıştım :)

  • Konu Sahibi : kokos_kedi #9
    specialx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    specialx isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) Bebeğim herşeyim
    Giriş tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    625

    Standart

    Normal pastorize sütten yapacaksan önce sütü kaynat, iki üç dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ılıması için bekle. Elini yakmayacak ısıda olana kadar beklet sütü, ılısın. Sonra bir kaseye yoğurt koy (100 ml'ye 1-2 çay kaşığı koyuyorum ben maya). Ilımış olan sütten biraz yoğurdun içine kat, yoğurdu öze, ayran gibi olsun. İçine biraz şeker kat, onu da karıştır. Bu karışımı sütün içine koy, karıştır iyice. Sonra evdeki minik kavanozlara azar azar pay et, bebişin yiyeceği ölçüye göre. ben yaklaşık 150 ml'lik yoğurtlar mayalıyorum ki her seferinde taze taze açılmış yoğurt yesin diye. Kavanozların ağzını kapa, güzenli düz bir yere yerleştir. Üstüne pike, sofra bezi, vs gibi kalınca bir örtü sar. geceden yaparsan sabaha kadar öyle beklesin yoğurtlar. Sabah dolaba al yoğurtları, biraz da dolapda beklesin, öğleden sonraya hazır olmuş olur yoğurdun.

    Devam sütü ile yapacaksan da 100 ml'lik devam sütü hazırla, ılık su ile (aptamil 2 ve üzeri, ya da sma 2 ya da üzeri, bebeğinin ayına göre). bunu 1-2 çay kaşığı yoğurt ile karıştır. yine sarıp bir beze 5-6 saat dışarıda beklet. ardından dolaba koy, orada dinlesin. Sonra da yemeye hazırdır yoğurt.

    Devam sütü ile yapacaksan sanırım her gün taze taze yapmak gerekiyor, emin değilim. Ben keçi sütü tercih ediyorum, çünkü anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş. benim kuzu da çok seviyor zaten :) Keçi sütünü Mersin'de migros ya da kipadan alıyoruz, kay süt markası. Maya olarak da normal yoğurt kullanıyorum.
    canım ben de Kay'ın keçi sütüyle yapıyorum ama kaynatmıyorum sütü vitamini ölmesin diye.sen kaynatıp mı yapıyorsun? bir de ben maya olarak babymix kullanıyorum.yoğurt güzel oluyor ama kıvamı sanki içinde erimiş sakız varmış gibi uzuyorr neden acaba kaynatmadığım için mi? fisfisfis

  • Konu Sahibi : kokos_kedi #10
    ALMILA74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ALMILA74 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) Fındık kurdum ASYA'M
    Giriş tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    744

    Standart

    canım ben de Kay'ın keçi sütüyle yapıyorum ama kaynatmıyorum sütü vitamini ölmesin diye.sen kaynatıp mı yapıyorsun? bir de ben maya olarak babymix kullanıyorum.yoğurt güzel oluyor ama kıvamı sanki içinde erimiş sakız varmış gibi uzuyorr neden acaba kaynatmadığım için mi? fisfisfis
    canım sütün gereken sıcaklıkya olmadığı için uzar
    çünkü süt soğuk olunca uzuyo
    sıcak olunca da üstü sulanıyo,annem öyle demişti

    + KONUYA CEVAP VER !
    http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-bakimi-beslenmesi/372189-kizlar-devam-sutuyle-yogurt-mayalamak-2.html"> Toplam Sayfa: 2 Sayfa no: 1 1 2 SonuncuSonuncu
    Kadınlar Kulübü
    Icon    Wiwi Title

  • fadis

    Milupa devam sütü ile yoğurt yapılışı:
    Kavanoz meyve pürelerinin kavanoz ve kapaklarını atmıyorsanız bu kavanozları yoğurt yapımında kullanabilirsiniz. Kavanozun içine oda ısısında sütü boşaltın, bir, bir buçuk çay kaşığı yoğurdu da boşaltın ve bir iki kez kaşıkla karıştırın, kavanozun kapağını kapatın ve bir havluya iyice sarın, 4-5 saatte yoğurt hazır olur. Dikkat edin devam sütlerinden milupayı kullandığımda normal yoğurda göre biraz daha sulu oluyor kıvamı ama yoğurt tutmuş oluyor. Ben yoğurdu hazırlarken yoğurt makinası kullanıyorum ama havluya sararak ta yoğurt yaptım ikisi de tutuyor. Devam sütü milupa da sütü kaynatmaya gerek yok, sütü ılık hale getirmek için kaynar su dolu bir kaba süt dolu kavanozu oturtun ılısın.



    Cevaplamak için Üye ol