Kıyma nasıl pişiriliyor?

elf_gns soruyor: 10

doktorum doğru düzgün açıklamadı!!! artık bebeğimin çorbalarına kıyma koyacağım ama


1) haftada kaç gün et vereceğim

2) buharlı pişiricim var philips avent. Acaba bunda kıyma pişer mi deliklerine kaçar mı? 

3) 2 su bardağıyla falan çorba yapıyorum buna 1 tatlı kaşığı kıyma yeter mi? bir de kemik suyu ağır mı gelir?


20 Cevap


Sanemm

1; Haftada 3-4 gün et yemesi kafi.


2; Pişmemiş etten dolayı riske girmeyin, güzelce kavurun derim.

3;Kemik suyu meselesi biraz muamma. Hayvanlarda ilaç yüklemesi yapıldığında uzun vadede kemikte (ilikte) toksin madde halinde bulunur. Normal kuzu eti alın. Küçük baş hayvan daha az ilaca maruz kalma açısından tercih edilir.

Çorba demişsiniz ama bunun yerine pütürlü gıdalar verirseniz önünüzdeki aylar için kolaylık sağlarsınız. Yine ona özel yemekler olsun, sebzeleri küçücük doğrayın içine lezzet vermesi açısından elma ilave edin.

Sebzeleri renklerine göre pişirin buda kolaylık sağlar. Bugünkü menü yeşiller (ıspanak,fasulye,brokoli), yarınki kırmızılar (bal kabağı,kırmızı biber)gibi.


neretva

Kıymayı suda haşlayın. Kavurursanız sert olur. Çorbasını hazırlayacağınız tencerede önce kıymayı haşlayın, ezin iyice, tane tane olsun, pişince üzerine çorbalık malzemeyi ekleyin. İsterseniz kıyma yerine çorbalarına bir parça antrikot et atabilir, pişince içinden alabilir veya sırf o eti blendırdan geçirip tekrar çorbaya katabilirsiniz. Kemikli et kullanmayın. Kemik iliği ishale neden olabiliyormuş. Doktorumuz söylemişti. Atacağınız kıyma veya et miktarı başparmağınızın son boğumu kadar olabilir, azıcık yani. Önemli olan et tadına alıştırmak.


dincelay

ben büyük kızıma her gün 30 gr et( bir köfte kadar) yedirdim. kıymayı asla kavurmayın, uygun olmaz, haşlayarak verin. kemik suyu ise şu anda ağır gelir, çok yağlı olduğu için ishale neden olur, pek gerekli olduğunu da düşünmüyorum. ama illa vermek isterseniz 2 ay sonra falan kemiği haşlayıp, suyunu soğuduktan sonra buz küplerinde dondurup, bir tane çorbasına atabilirsiniz.


tubapusat

Kiymadan cok, kucuk kucuk kusbasi kuzu etini tercih edebilirsiniz. Biz yaklasik gunde 30-40 gr ile baslamistik. Su haslayin zaten et kendinden lime lime olacaaktir. Kemik suyu su an icin agir olacaktir. 


yusuf19

ben hala kıyma vermıyorm yedı ayı bıttı doktorda daha vermedı karrasız kaldım sımdı vermelımıyım hala emzırıyorum bu arada 



tubapusat

Doktorun unutmus olabilir mi? O zaman ki doktorumuz Alev Hanim'di unutmustu da soylemeyi..


yusuf19

YARIN ARAYP SORUCAM BNDE mvsım sebze ve eyvelerının hemen hemen hpsını tattırdım bu y yumurtaya gectı muhllebıyede bu ay baslttı zaten tombul bı cocuk cokta ek besın vermek ıstemıyorum ama tatmalı mutlaka


ketrin

kıymayı bende haşlayıp sonra ne malzeme koyacaksam onları ekleyerek pişirmeye devam ediyorum. dolma kabak ile yapıyorum bize yaptığımız gibi ama tuzsuz yada eser miktarda tuzla ama hafta 3 kez et yer her yemeğe 1 köfte kadar koyuyorum bende.yeni veriyorsan onun yarısı kadarla başla sonra alıştırırsın.Doktorumuz kemik suyuna hiç bulaşma demişti...tavuk suyuda aynı lezzet kadar başkada bir artısı yokmuş


dincelay

Ben de kasaptan et olarak alıp, evde robottan geçirirdim. Kasapta çektirmedim ilk yıl


elf_gns

Anneler gerçekten çok güzel paylaşımlar olmuş kemik suyu için kararsızdım aydınlatıcı oldu benim için. Bugün kıymayı dediğiniz gibi haşlayıp atacağım bakalım çorbasına. Parça et illa kuzu koyun giibi küçük hayvan mı olmalı evdeki kurban etinden kullansam olmazmı?



Cevaplamak için Üye ol