UHT süt ile yoğurt

Aysegul_ soruyor: 10

10 gün önce yoğurtla ek gıdaya başladım ama son 10 gündür hep yollarda olduğumuzdan çok düzensiz verebildim 1 gün verdim 2 gün veremedim gibi. O yaptıklarımda açık süt ve günlük süt kullanmıştım ve çok güzel tutmuştu. ancak şu an bulunduğum yerde günlük süt yok, açık süt te bir kaç gün daha temin edemicem gibi duruyor. buradaki sorularda UHT süt ile yapılan yoğurdun tutmadığını okudum hep. acaba deneyip de tutturabilen var mı? çünkü uht'den başka seçeneğim kalmadı gibi.


15 Cevap


fulyaderin

Ben hep uht ile yapıyorum,çünkü  bulunduğum yerde günlük süt bazen bulamıyorum,pınar ın organik sütünü tercih ediyorum,çok da güzel tutuyor.


Aysegul_

teşekkür ederim fulyab, peki sütü kaynatıyor musun yoksa sadece yoğurt yapacak ısıya mı getiriyorsun ?


Ulku

pastorize sut de uht sut de kaynatilmiyor aysegul. hatta biraz fazla bile isitsaniz hemen kesilirler.


yuksel_

şimdi yazılanların tersi olacak ama ben de uht sütle hiç tutturamazdım, ama günlük sütle iyi olurdu. iyice kaynatıp ılınmasını bekleyip mayalardım. kaynatma sebebim burcu ile aynı...


Ulku

zaten yuksek bir isiya getiriliyor o sutler pastorizasyon islemi sirasinda, bir de biz kaynatirsak iyce sutlukten cikmaz mi o :)
ben acik sut bulamadigimda keci uht sutu aliyorum, onu biraz fazla isittim ki koyulasiyor, ben onu kesilme olarak tanimlamistim, siz sutun buharlasmasi demissiniz. aldigim her sut de bozuk olamaz, di mi?



fulyaderin

ben hiç kaynatmıyorum,ısıtıyorum,gayet de koyu kıvamlı tutuyor


Damla

Ben de UHT sütün yapısı uygun değil diye biliyorum (daha önce sorularda tartışılmıştı, bir aratın isterseniz). Günlük sütü de, UHT'yi de normalde kaynatmaya gerek yok. Ben yoğurt makinesi kullanıyordum, bu makinelerin yaptığı iş sütü yoğurt tutacak ısıya getirip, o ısıda tutmak. Çoğunlukla günlükle, alamadıysam UHT ile mayaladım. Hiç tutmadığı olmadı. Eğer buzdolabından çıktığı gibi mayalarsam dhaa uzun süre tutmam gerekiyordu yalnızca.


Loxodonta

Ben de ara sıra UHT sütle mayalıyorum, gayet güzel oluyor....


Aysegul_

sağolun arkadaşlar. burada UHT kullanan arkadaşları öğrenince ben de öyle yaptım, tadı ve kıvamı güzel oldu, yalnız nedense rengi çok beyaz olmadı oldukça krem rengine kaçtı :) neyse çok şükür fellik fellik açık / günlük süt aramaktan kurtuldum.


NORTH_TAN

Bizim doktorumuz APTAMIL ile yaptırdı yogurdu. ÖZelliklede diğer hiç bir sütü istemedi.
http://kuzeytan.blogspot.com/2009/05/6-aylk-kuzey-tan-ek-gdalar-1-yogurt.html
yoğurt bizim bildimiz yogurtlar gibi olmadı ama oğlum sevdi.



Cevaplamak için Üye ol