UHT süt ile yoğurt

Aysegul_ soruyor: 5

10 gün önce yoğurtla ek gıdaya başladım ama son 10 gündür hep yollarda olduğumuzdan çok düzensiz verebildim 1 gün verdim 2 gün veremedim gibi. O yaptıklarımda açık süt ve günlük süt kullanmıştım ve çok güzel tutmuştu. ancak şu an bulunduğum yerde günlük süt yok, açık süt te bir kaç gün daha temin edemicem gibi duruyor. buradaki sorularda UHT süt ile yapılan yoğurdun tutmadığını okudum hep. acaba deneyip de tutturabilen var mı? çünkü uht'den başka seçeneğim kalmadı gibi.


15 Cevap


sahara

Bende UHT sütü önce sadece ılıtarak yoğurt yapmayı denedim;sonuç muhallebi kıvamı.Birkaç kez denedim ama tutarmı diye malesef!!Sonunda inat ettim iyice araştırdım bir taşım kaynatarak yapılması gerektiğini öğrendim.Denedim sonuç;harika!!Çok mutlu oldum.Sonuçta uht sütün kaynatılma sebebi içindeki buharlaşma olayı ve kıvamlı olmasından dolayı,yoksa zaten uht sütleri kaynatmaya gerek yok.



barok

organik uht süt ile mayalıyorum gayet iyi hazır yoğurtlar gibi kaskatı değil tabi ..


nozturk

Ben hep pastörize(günlük) süt kullanıyorum ve süt olarak içirirken de yoğurt yaparken de kaynatıyorum bir taşım. Bilhassa  günlük sütler daha çabuk bozulduğu için bozulup bozulmadığını test için kaynatıyorum(Bazen taşırken vs. ılık ortamlarda kalıp son k. tarihi gelmeden bozulabiliyor). Kesilirse bozulmuştur. Bu annelerin de eskiden beri sütün bozulup bozulmadığını anlamak için kullandıkları yöntem, bütün sütler için geçerli yani.


nozturk

Ben hep pastörize(günlük) süt kullanıyorum ve süt olarak içirirken de yoğurt yaparken de kaynatıyorum bir taşım. Bilhassa  günlük sütler daha çabuk bozulduğu için bozulup bozulmadığını test için kaynatıyorum(Bazen taşırken vs. ılık ortamlarda kalıp son k. tarihi gelmeden bozulabiliyor). Kesilirse bozulmuştur. Bu annelerin de eskiden beri sütün bozulup bozulmadığını anlamak için kullandıkları yöntem, bütün sütler için geçerli yani.




Cevaplamak için Üye ol