evde ekmek yapımı

ekim_ soruyor: 10

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır oğluma içeriğini istediğim gibi zenginleştirebileceğim sağlıklı temiz ekmekler pişirme isteğim var(çok hamaratım ya!!) Ama kafamda sorular var

1)ekmek makinalarında pişen ekmeklerin kabukları çok kalın oluyor sanki? Bu teknikten mi kaynaklanıyor;yoksa makinadan mı?Hangi ekmek makinesını tavsiye edersiniz.

2)Püf noktalarınız var mı?

3)Çalışan bir anne olarak bunu rutine oturtabilirmiyim;yoksa bir kenara kaldırıp sadece seyreder miyim?

Sizin deneyimleriniz neler?Benimle paylaşırmısınız?


57 Cevap


larem35

1)ben moulinex'in ekmek makinesini yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim.kabuğu ayarlayabileceğin 3 mod var.kabuğu kalın yapmak senin elinde:)
2)püf noktaları kitapçıkda var.ilk yaptığım ekmekler başarılı değildi açıkçası yaptıkça öğrendim...şimdi herkes çok beğeniyor ekmeklerimi:)
3)zaman ayarlaması olduğu için akşamdan malzemeleri hazırlayıp sabah kalktığında ekmeğini hazır buluyorsun.çok vakit alan bir sey değil yani yapabilirsin.hazır ekmek unu karışımları var onlardanda kullanabilirsin oldukça pratık oluyor.


ekim_

Özellikle kabukla ilgili ayarların bulunduğunu ilk kez duyuyorum.Sanırım bu ,bu markaya özgü.Çok sevindim.Beni en çok iten o kalın kabuk çünkü.Teşekkür ederim Larem


yasemin_ekin

Bir ara çok merak sarmıştım, sonuçlar iyi oluyordu.

Makinam Sinbo. Biraz fazla yer kaplıyor ama çok memnunum.

1. Kabuk ayarını sanırım ayarlayabiliryorsun. Ben de öyle bir şey var. Benimkiler beni rahatsız edecek kadar kalın olmuyordu ama, örnek vermek gerekirse Unonun ekmekleri gibi de yumuşacık olmuyordu. Çarşı ekmeği ile Uno arası bir yerlerde diyeyim.

2. İlk seferlerde makinanın başında bekleyerek hamurun kıvamını ayarladım. Yaptığım eklemeleri, değişiklilkleri not aldım. bir sonrak yapışımda onları kullandım. Tarifler için Taze Ekmekler Sıcak Öyküler kitabını ve Sinbo'nun içinden çıkan kitapçığı tavsiye ederim. Hamur azıcık yapışacak eline. O zaman iyi oluuoyr. Klasik kulak memesi kıvamı değil yani:)

3. Çalışan kadın olarak rutine oturtmuştum ama çalışan anne olarak henüz denemedim. Bu tamamen benim üşengeçliğim, yoksa bir süreden sonra, klasik ekmek için malzemeleri koyup, düğmeye basmanız 5 dakikanızı almıyor.


ekim_

hmm,yazdımm kenara..


ekim_

teşekkürler füsun



ezgo

Ben yaklaşık 4 yıl önce essenso marka bir ekmek yapma makinesi almıştım.Evde sağlıklı malzemeden ve temiz koşullarda ekmeğimizi yiyelim diye, ancak ekmek tekneleri galiba tamamı aynı yapışmaz teflon gibi bir malzemeden, sonra bu beni ürküttü ve oğlum olduktan sonra  fırında borcam içerisinde poğaça gibi mini ekmekler yapıp ona yedirmeye başladım.Çok şirin ve lezzetli oluyorlar.Tarifi de  Dr.Murat Kınıkoğlu'dan almıştım, ama Arzu Aygen'in kitabında da evde  maya yapımı dahil çok güzel ekmek tarifleri  var.


Ulku

sinbonun cok satan bir modeli var. sinbonun makineleri iyi degildir ama bu hakkaten iyi (bir de turk kahvesi seysini begeniyorum). sagda solda (ozellikle hepsiburada'da) cokca yorum okuyabilirsin.

hazir ekmek karisimlariyla ilk seferden itibaren her seferde cok basarili ekmekler yapiyorsun, bu karisimlarin icinden mayasi da cikiyor. uzerindeki olculere gore yapiyorsun.

2 gune bir kullaniyoruz, surekli aktif bizim makine. kabuk ayari da var. keke falan da guzel oluyor. yogurmada kolaylik sagliyor.


ekim_

Yaa ben bu teflon işini hiç düşünmemiştim.Tam hayatımdan tost makinesi hariç tüm teflonları çıkardım derken:((


ekim_

Ülkü,
Senin sayende bu seramik kaplı tencerelerden haberim oldu.Green pan markadan aldım(pilav tenceresi ve tava)(bunun dışındakiler çelik zaten) Sana bu konuda çok teşekkür ediyorum.

Ezgo,bu kitapları araştırmam lazım ama bana favori tarifini verirsen sevinirim


Ulku

rica ederim. aslinda bu makinelerin icini ben de merak ettim, mutlaka teflondur ama cok ince bir tabaka, bir arastiralim.



Cevaplamak için Üye ol