evde ekmek yapımı

ekim_ soruyor: 10

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır oğluma içeriğini istediğim gibi zenginleştirebileceğim sağlıklı temiz ekmekler pişirme isteğim var(çok hamaratım ya!!) Ama kafamda sorular var

1)ekmek makinalarında pişen ekmeklerin kabukları çok kalın oluyor sanki? Bu teknikten mi kaynaklanıyor;yoksa makinadan mı?Hangi ekmek makinesını tavsiye edersiniz.

2)Püf noktalarınız var mı?

3)Çalışan bir anne olarak bunu rutine oturtabilirmiyim;yoksa bir kenara kaldırıp sadece seyreder miyim?

Sizin deneyimleriniz neler?Benimle paylaşırmısınız?

Bu soruyu cevapla

57 Cevap


kader_eymen

tüm yorumlarınızı tek tek okudum, çok güzel bir paylaşım...bende şu konuya dikkat çekmek istiyorum...bir süre önce kafaya takmış olmama rağmen henüz uygulamaya geçemedim fakat bu ekmek yapma makinalarının çift bıçaklı-yoğurucusunun olması gerektiğini, tek bıçaklı-yoğurucu olanların tam olarak karıştıramadıklarını öğremiştim.... bu konuda  ekmek yapma makinası kullanan arkadaşlardan yeni alacak olanlara kullandıklarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.takipteyim...


nilaylilayla

ben çift bıçaklı kullanıyorum..çok memnunum...essenso marka benimki...esse'den almıştım...


larem35

benimki moulinex tek bıçaklı ama hiçbir sorunla karşılaşmadım gayet iyi karıştırıyor. ekmek yapımı dışında pizza hamuru yapmak içinde kullanıyorum makinayı..


ekim_

arkadaşlar.aslında moulinex almak niyetindeydim ama teflon endişelerim nedeniyle tefal almaya karar verdim.bakalım ekmekler nasıl olacak?yardımlarınız için teşekkür ediyorum.


lina

tefalin içide teflon mu yoksa başka birşey mi niye onu tercih ettiniz bende almayı düşünüyorum da kararsız kaldım



sumeyye

Sinbo 4705 tam 6 aydır eğer ekmek arası bir menüm yoksa kendim yapıyorum..
cok memnunum..
teknesıne çatal bıcak degdırmedıgımden (ekmek pışınce 30 dk kadar dınlenırse ıcınde/fişini çekmeden/zaten kendının 1 saat bekleme ılık tutma payı var) o şekilde kolayca cıkıyor ıcınden.. teknesını cogu zaman yıkamama bıle gerek kalmıyor nemlı bezle sılıyorum.. hala sıfır gıbı.. haftada 2 kez kullanıyorum ortalama.. cok arastırdım.. o sıte bu sıte o yorum bu yorum.. yorumlar butun makınelerde benzer.. tefal de olsa sınbo da olsa teknesı mahfoldu demıs kımılerı .. kımılerı baska sorunlar.. az bucuk sorunlar memnunıyetler aynı.. ben bunu dusundum.. tefale 2-3 katı para vermek ıstemedım.. (ablamın tefalı vardı ve o bıle sınbo tarıf defterını ve olculerını kullanıyor ve ben teknelerının ıkısınınde nerdeyse aynı oldugunu soyleyebılırım..barız bır fark goremedım..işlev acısından da tekne kalıtesı acısından da) sınbo fıyatını hak eden bır ekmek makınesı bence.. ben cok memnunum.. musterı hızmetlerınden de cok memnun kaldık (baska alet edevatta)
hafta ıclerı genelde hazır karısım kullanıyorum
sinangil bu konuda kendini aşmış durumda.. çok ama çok memnunum..bir numara kesinlikle benim gönlümde sinangil unları.. (hazır karışım ülkünün dediği gibi mayası içinde.. su-un-maya koy bas düğmeye sabaha da kalkacagım vakıtten 30 dk oncesıne ayarlıyorum dınlenmıs te oluyor.. )
her çeşidini denedim sayılır.. 7 tahıllı ,köy ekmeği karışımı ve  geleneksel beyaz ekmek karısımı favorım
onun dışında bizim de kullandım memnun kaldım.. kek te yaptım..(hazır baton kekler gıbı oluyor yapısı)
hamur hiç yoğurmuyorum artık.. poğaça-pizza-bazlama.. 1.5 saatte mayalayıp veriyor eline..
mutfagımda sevgı ıle baktıgım aletlerden biridir kendileri..
Ekmeğe olan aşkımın tatlı bağı :)
Sabak uyanınca aldığım mis koku..
Teşekkürler makineciğim..:)


ekim_

lina,tefal kaplamalarını değiştirmiş,teflon kaplama kullanmıyormuş.şu an kullanılan malzeme farklı.adını unuttum şimdi.yine de güvenemiyorum ama en azından teflon olmadığını biliyorum.daha önce bahsedilen ısınınca açığa çıkan kanserojenleri içermiyormuş.ama teflon çıktığında da öyle dememişlermiydi? aslında neye güveneceğimizi bilemez haldeyiz artık.


ekim_

sümeyye, ne güzel anlatmışsın..



sumeyye

uod, ;) içtenlikle


Ulku

Az once nette rasladigim bir tarif:

Nohut mayası

10-15 adet kuru nohut
1 büyük ve temiz, kullanılmamış kavanoz
1 çay bardağı kadar beyaz un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Kuru nohutu mutfak robotunda ufalayıp kavanozun içine atın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip bir kaşıkla karıştırın ve içine suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzeme iyice karıştığında kapağını kapatıp kavanozu bir bezle iyice sarın ve 23 derece sıcaklığında bir köşede 24 saat bekletin. Evinizin en ılık köşesi ideal olacaktır. 24 saatin sonunda kavanozun neredeyse kapağına kadar köpürdüğünü göreceksiniz yavaşça kapağını açın, mayanız hazır.



Cevaplamak için Üye ol