evde ekmek yapımı

ekim_ soruyor: 10

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır oğluma içeriğini istediğim gibi zenginleştirebileceğim sağlıklı temiz ekmekler pişirme isteğim var(çok hamaratım ya!!) Ama kafamda sorular var

1)ekmek makinalarında pişen ekmeklerin kabukları çok kalın oluyor sanki? Bu teknikten mi kaynaklanıyor;yoksa makinadan mı?Hangi ekmek makinesını tavsiye edersiniz.

2)Püf noktalarınız var mı?

3)Çalışan bir anne olarak bunu rutine oturtabilirmiyim;yoksa bir kenara kaldırıp sadece seyreder miyim?

Sizin deneyimleriniz neler?Benimle paylaşırmısınız?


57 Cevap


ezgo

Sevgili Ülkü, ben de ekşi maya hazırladım, bugün mayamın 4.günü, gayet iyi gidiyor, yarın ekmek yapımına hazır olacak, dün takıldığım bir yer olmuştu, Sevgili Arzu Aygen'e ileti gönderdim ve kendisi sağolsun hemen yanıtlamış, herşey yolunda imiş, Harika birşey bu.Ekmek yapımı sonrası tekrar sonuçları paylaşırım, hoşçakalın.  


EsraEA

Ekmek makinesini zaten alasım vardı, artık şart oldu :)


sumeyye

Esra bugün sabah işe gelmeden dinlenmiş sıcak ve kokusu yatak odasına geldiği için yataktan kalkmamı kolaylaştıran 7 tahıllı ekmeğimin kabuk kısmını kaptım ve kahvaltımı yaptım.. bunun verdiği haz tarif edilemez.. (ölçüyü kaçırmadıktan sonra vicdan meselesi de olmuyor yani :)
Hiç durma..


EsraEA

Sumeyye, aldım bugün :)


dreliftural

Ben Korkmaz'ın ekmek yapma makinasını aldım. İlk denemem başarılıydı. Kullandıkça yorum yapabilirim tabi.



dreliftural

Ben Korkmaz'ın ekmek yapma makinasını aldım. İlk denemem başarılıydı. Kullandıkça yorum yapabilirim tabi.


sumeyye

Esraaa görmemişim ben hayırlı olsun nasıl gidiyor???


Pimpirikli anne ben de bardak ve ölçü kabını kullanıyorum (sinbo bende ki) maşallah çökme yaşamadım nerdeyse hiç. Mesela bende kinin beyaz ekmek tarifini ezberledim ölçü olarak. tam buğday da katsam kepekli un da katsam.. ceviz..çekirdek içi de katsam hep aynı ölçüyü kullanıyorum. El alışınca deftere bakmayınca bardağını ve ölçü kaşığını kullanmak zor değil aslında..
bu arada şeker yerine hep pekmez kullanıyorum..hayırlı olsun


jildando

ben ekmek makinesinde, Mulinex benimki, bir de reçel yapıyorum, deneyin super oluyor.


Aysegul_Yagmur_Irmak

Şekerler, Arçelik K-2715 aldım internetten. Annemin makinası Tefal, annemde onu kullanıyordum, komşununki de Sinbo, onu da ödünç aldım denedim geçen hafta, o da çok güzel.

Ama Arçelik indirimdeydi, 50 TL indirimliydi, bir de tek kazan haricinde 2 küçük kazanı var, aynı anda 2 farklı ekmek yapabiliyormuş. Umarım iyi çıkar.


aytude

yeni eklemeye başladığım şeyleri paylaşayım istedim. tekrar yazayım, 3 senedir moulinex'in normal boy ekmek yapma makinesini kullanıyorum. bebekle çalışmaya başladığım ilk aylar ekmek yapmaya vakit bulamayıp makineyi bir köşeye kaldırmıştım, ta ki bizim oğlanın corbalarına içi boş beyaz ekmek doğranmaya başlayana kadar.. 

kreşe ekmek götürüyorum devamlı, sabah kahvaltıda, öğlen hep benim ekmeğimden yiyor :)

içine neler koyuyorum son günlerde; aktarlardan kolaylıkta temin edebileceğiniz toz haline getirilmiş keten tohumu, çörek otu, keçiboynuzu, siyah üzüm çekirdeği, kuşburnu. keçiboynuzu inanılmaz şifalı, ve cok ta tatlı, hatta artık kakao almayıp ne tatlı yapıyorsam ya da kek, kakao yerine bu tozdan koyuyorum, inanır mısınız aynı tat! ekmek çikolatalı gibi tatlı oluyor, oturup bir kaç tane yersiniz.
ahmetmeriçin kan değerleri bir hayli düşük, ilaç filan kar etmedi. neden bilinmez. ben üzüm çekirdeğini ve keçi boynuzunu evde yaptığım her çorbasına, ekmeğine tatlısına koyuyorum. bazen gece sütünün içine.  keten tohumunda da omega 3 cok fazla. 100 gr kusburnunda 2 kasa portakalda oldugu kadar C vitamini var, malum C vitamini demir emilimini de arttırıyor, o yüzden de kullanmak lazım. kusburnu cayını devamlı içemez ama toz halini bir şekilde tüketiyoruz. 

makineye koyuyorum malzemelerimi, yoğurma işi ona ait. eğer vaktim varsa şekil verme bana ait, fırında köy ekmeği gibi pişiyor. 
vaktim yoksa zamanı ayarlıyorum, sabah sıcak ekmek hazır oluyor. 

bir de bir kaç fırıncıyla konuştum, (doğal maya istedim de kendilerinden) yaş mayayla mayalayın, her hamurdan bir parça ayırın dediler. şimdi yaş hamurla mayaladığım ilk ekmekten yaklaşık 15. kez ekmek yapıyorum, acaip kabarıyor. tavsiye edilir. 
çalışan anne olarak her zaman yemek yapamıyorum, bizim oğlan erken yatıyor, az yiyor akşamları, adamakıllı sofra kuramıyorum, koca zaten geç geliyor ya da yurtdışında.. yemek yapamıyorum, en azından ekmeğimi kendim yapayım dedim.
bu arada ekmeğe bal, şeker yerine çeşitli pekmezlerden de koyunca cok güzel oluyor. 



Cevaplamak için Üye ol