evde ekmek yapımı

ekim_ soruyor: 7

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır oğluma içeriğini istediğim gibi zenginleştirebileceğim sağlıklı temiz ekmekler pişirme isteğim var(çok hamaratım ya!!) Ama kafamda sorular var

1)ekmek makinalarında pişen ekmeklerin kabukları çok kalın oluyor sanki? Bu teknikten mi kaynaklanıyor;yoksa makinadan mı?Hangi ekmek makinesını tavsiye edersiniz.

2)Püf noktalarınız var mı?

3)Çalışan bir anne olarak bunu rutine oturtabilirmiyim;yoksa bir kenara kaldırıp sadece seyreder miyim?

Sizin deneyimleriniz neler?Benimle paylaşırmısınız?


57 Cevap


Aysegul_Yagmur_Irmak

aytude harikasın. benim tahıl ekmeği favorim, sinangil marka tahıl unu karışımı alıyorum, içine de bazen robotta parçalanmış ceviz atıyorum, harika oluyor. çavdar, tam buğday, ruşeymli, tahıllı, beyaz ekmek denedim. karışık yapıyorum işte.

ama sen harika şeyler bulmuşsun. ilk fırsatta yazdıklarından deneyeceğim.


aytude

cevizli ekmek cok güzel oluyor kesinlikle. bir de bir kaç kez denemiştim, baya güzel oluyor. yazın domates kurutunca deneyeceğim tekrar, cevizli ve kurutulmuş domatesli ekmek!!


ozalp07

keçiboynuzu un şeklindemi?? nasıl koyuluyor. tşk


aytude

toz halinde çekiyorlar aktarlar. un gibi, istediğiniz miktarda ilave edebilirsiniz, ben 2-3 yemek kaşığı koyuyorum, tatlı oluyor.


Aysegul_Yagmur_Irmak

kurutulmuş domates hmmm, onu da denemek lazım. :)


nilaylilayla

benim bu ara favorim tereyağlı sütlü susamlı ekmek:)


Aysegul_Yagmur_Irmak

ohooo ooo daha yazarsak ya da okursam bırakın kilo vermeyi dolu dolu kilo alırım ben. :))




Cevaplamak için Üye ol