peynir??

dasgdelen soruyor: 10

markette satılan peyniri yapmak mümkünmü? evde peynir yapan varmı? yapan varsa nasıl?marketteki peynirlere katkı maddeleri yapılışı  asla güvenemiyom  en kısa zaman ögrenmem lazım:))


24 Cevap


mmmmm

peynirimi evde kendim yapiyorum. cok kolay birsey. sutten yogurt yapmak kadar kolay. ben su blogdan ogrendim:

lavantin.wordpress.com , ama baska bloglar da var. peynir mayasiyla, sirke ile yapmak mumkun. ayrica hellim peyniri, antep peyniri, kasar da yapmak mumkun. evdeki peynirin tadina alisinca zaten disardan almayacaksiniz :)


dasgdelen

yapılışını anlatırmısn? adresten bulamadm:(


mmmmm

dur ben en iyisi tam linki gondereyim. lavantin cok guzel anlatmis, benim o kadar dilim donmez:

http://lavantin.wordpress.com/2008/11/25/evde-mayali-ve-mayasiz-peynir-nasil-yapilir/


ema

Sütü kaynatmıyoruz bu makiden kaymağını ayırmak için sadece ılık olması gerekli soğuk olursa ayrılmaz.

evet birgün bekletiyoruz.Siz bence bu süt makinesi işine girmeyin:)))


ema

Şehir ortamı için uygun bir makinemi bilmiyorum bizim süt çok oluyordu 20 lt filan.



eloskovecanuk

ben de kefirle çöktürüyorum hem yumuşak oluyor hem de tadı çok güzel...1 Lt süte 250 ml kefir koyuluyor ve kaynayana kadar karışıtırılıyor.Zaten kaynama noktasına yaklaşınca kesiliyor ve lor oluyor.İnce delikli bir süzgeçe veya temiz bir tülbent ile süzdürebilirsiniz...


CokBilmis

Süpersiniz kızlar. Şu tezim bitsin ilk iş peynir olayına el atıcam. Peynirle besleniyorum desem yalan olmaz çünkü. Çok seviyorum ben peyniri. (Millet çocuğunu sağlıklı beslemenin derdinde, ben de boğaz derdindeyim)

ema: Demek ki süt kaynamadan bir gün bekleyebilidiği gibi hiç kaynatmadan da içilebiliyor. Bangı bangır bağırıyorlar ya "Aman sütçüden süt almayın, aman kaynatmadan sakın ola içmeyin" diye. "Kaç dakika kaynatmak lazım?" filan diye soruyor millet biribirne. Demek ki hayvan sağlıklı olduktan sonra, kaynatmasan da oluyor.


ema


cokbilmis; bunlar hazır süt satma politikası.Bazen İneği sağıp sütü hemen o süt makinesinden çekiyorduk eee kaymak çıkıyor ondan sonuçta pişmemiş süt kahvaltılarda bazlamanın arasına sürüyorduk birazda çökelek allahhhhhh:)))tereyağını kendimiz yapıyorduk o kaymaktan.Dedem inek olmasa biz aç kalırız diyordu eti sütü her şeyini değerlendiriyon.Valla bende baştan dinliyordum o süt hikayelerini bir gün hazır sütten yoğurt yaptım affedersin sümük gibi oldu.Ondan sonra hazır süt almıyom.


dasgdelen

ben bu şekilde düşünmüyrm pişmemiş sütten yapılan peyniri tüketti babam  bir hafta  hastanede yattı :)) köylerde pişmemş sütten yapıyolar çünkü peynir daha fazla çıksın diye :))


ema

Geçmiş olsın o sütte bir bozukluk vardır bizde böyle bir sey olmadı ayrıca hersütçü güvenilir değil içine su katıyorlar.Biz alıştık yada çiğ süte:))))))))



Cevaplamak için Üye ol