bebekler için et, balık, tavuk

lacivert0 soruyor: 10

bebeklerinize

1- et
*kaçıncı ayda verdiniz?
*kıymamı parça et mi verdiniz?
*nasıl pişirdiniz (kavurdunuz mu- haşladınız mı)

2- tavuk
*kaçıncı ayda verdiniz?
*nasıl pişirdiniz ?

3- balık
*kaçıncı ayda verdiniz?
*hangi balığı verdinizverdiniz?
*alabalık olur mu?
*nasıl pişirdiniz ?


11 Cevap


ozdenin_oykusu

yanıtları heyecanla ben de bekliyorum


septik

1.Et: 7.ayda verdim.İlk başta kemikli eti haşlayarak,hem suyunu hem kendisini(didikleyerek çorbasına kattım) verdim. Bir ceviz büyüklüğü ile başladım.1 ay sonra da kıyma vermeye başladım.Önce kavurdum daha sonra sebzeleri ekledim.

2.Tavuk:Aynı aylarda yani 7. ayda vermeye başladım.Kemikli tavuk etini haşlayıp,suyunu ve etini kullandım.

3.Balık:1 hafta önce verdim.İglo'nun yeni çıkan poşetle haşlanan balığından(çipura) aldım.Yarım çipurayı yedi.

Et ve tavuk düzeni; haftada 4 gün et,3 gün tavuk şeklinde devam ediyor.Akşam öğünlerinde de tarhana çorbası,ezogelin vs. vermeye çalışıyorum.


lacivert0

çok teşekkürler cevap için


sezenkaan

Butun cevaplari nasil goruyoruz acaba


lacivert0

sezenkaan, ne demek istediniz anlamadım. sizinki ile birlikte 4 cevap var  siz bunları göremiyor musununz



sezenkaan

Tamamdir bir hata olmus....yaa benn sebze puresi yaparken sebzeleri buharda pisiriyorum kiymayi da ayri tencerede hasliyorum...dogru yapiyormuyum acaba birde kiymayi haslama suresi ne kadardir acaba...siz neler yapiyorsunuz...


Loxodonta

1- Eti 7.ayda verdim. Yağsız dana kıymayı 2-3 kere çektirip aldım, önce kavurdum biraz, sonra sebzelerle pişirdim. 8-9. ay gibi kuzu eti vermeye başladım. Minik kuşbaşı şeklinde. Onu da önce kavurup sonra sebzeleri ekleyip pişirdim.

2- Kıymaya iyice alıştıktan sonra tavuk vermeye başladım. Tüm tavuğu alıp haşlayıp etlerini ayırıp buzluğa koydum. Sonra parça parça çıkarıp sebze ya da bulgurla pişirdim.

3- Balığı 9. ay gibi verdim. Aslında daha önce verebilirdim ama yazın iyi balık yoktu. İlk somon verdim. Daha sonra dilbalığı, lüfer, mezgit verdim. Balığı haşlayıp etlerini kılçıklarını ayırıp veriyorum. Başlarda sebzeli yapıyordum ancak sonradan sadece balık veriyorum, yanına biraz pilavla. 

Genelde kırmızı ve beyaz eti dönüşümlü veriyorum. Her yemeğinin içinde et oluyor az miktarda olsa bile.


aysin84

önce tavuk verdım 7ayda..haslayarak..şimdi tavadada kpzartıp verıyorum..7,5aylık fılanken kıymaya basladık kavurarak  yada duduklude pişen yemegın içine dırek atarak..yagsız 3kere cekılmıs kıyma...balıkta 8 ayda fılan baslandı somonla basladım..fırında yapıorum ben..daha detaylı tarıfelr için ulabılırısnız bana..


nesejoy

Hepsi doktorumuzun onerisi ile:


1- et
 6 aylik sebz puresine basladik. tum sebzelere alistiktan sonra 6. ayin sonuna dogru kusbasi buyuklugundeki eti rondodan gecirip kiyma haline getirerek (hazir kiyma degil ama) corbasina hergun atmaya basladik


2- tavuk
doktorumuz tavugun cok cok bir artisinin olmadigini, alcagi besin degerlerini digerlerinden aldigini. kirmizi ete devam etmemizi soylemisti. 

1 yasinda gittigmiz gastrenteralog haftada 1-2 nin yeterli olacagini soyledi


3- balık

8 aylik olunca (daha once erken oluyor) sebze corbasina katarak basladik. daha iyi cignemeye ve tadina alismaya basladiginda te basina bugulayarak minik parcalar halinde verdim.


nesejoy

balik konusunda daha onceden sorularda yazisilmisti. hangi baliklar yedirilmeli diye sormustu biri sanirim. balik zamani geldiginde o soruya verilen cevaplardan da faydalanabilirsiniz



Cevaplamak için Üye ol