Yoğurdumun kıvamı sulu oluyor, ne yapabilirim?

ozlemdevrim soruyor: 7

Oğluma yoğurt mayalıyorum, tadı çok güzel oluyor, nerdeyse sıfır ekşilikte ama kıvamı tutturamıyorum. Şöyle yapıyorum: Sütü ısıtıyorum, parmağımı sokuyorum ve 7 ye kadar saydığımda dayanabileceğim ısıdaysa biraz sütle incelttiğim yoğurdu ekliyorum, karıştırıyorum. Cam kavonozun kapağını kapatıp, havlu vs ye sarıyorum. 5-6 saat sonra kapağını açarak buzdolabına koyuyorum. Ben nerde yanlış yapıyorum sevgili anneler?


17 Cevap


guven

Bende arzum yoğurt makinası aldım ve çok memnumun ben biraz daha koyu olmasını istediğimde sütü biraz daha uzun süre kaynatıyorum, sonra unutup tamamen soğmuş bile olsa yoğurt makinesinde süper tutuyor.


SelmaOnurEmre

Guvencim ben de öyle yapıyordum, daha katı olsun diye uzun kaynatıyordum ama öğrendim ki fazla kaynatmak besin değerini düşürüyormuş. Şöyle kabarıncaya kadar ocakta tutup altını kapatıyorum. gayet güzel tutuyor yine. Hiç kaynamayınca da yoğurt sünüyor.


guven

Yazarken bende düşündüm haklısınız besin değeri önemli burada zaten niye ev yoğurdu ile ugrasıyoruz :) tesekkurler


lalelifnaz

merhaba,
mayalayacağın süt biraz daha sıcak ve koyduğun yoğurt miktarı biraz fazla olursa taş gibi oluyor :)dene mutlaka...


hilbu

Ben yoğurdu tuper marka bir kapta mayalıyorum inanın hem hiç ekşimiyor hemde çok güzel tutuyor.yöntemime gelince oda sıcaklığındaki süte mayamı tahta kaşıkla katıp karıştırıyorum ve kaynar su dolu derin bir kapa oturtup üzerine tel kapak koyup polar battaniyeme sarıyorum su soğuduğunda tutmuş oluyor.üzerinde mutlaka suyu birikmiş oluyor onları bi kaşıkla yoğurda değdirmeden alıyorum sonra ertesi güne kadar buzdolabında ağzı açık bekletiyorum ve muhteşem bir yoğurt oluyor.çok nadir tek seferde tutmazsa bir posta daha kaynar suyu değiştiriyorum. Bundan sonra tutmama ihtimali yok hatunlar :)


kucukadam

Hilbu bende yogurdun suyunu alırdım ama yoğurt suyu çok faydalıymiş.

ben çelik tencere de yapıyorum. Cam da yapmanın bir espirisi var mı?


mavinot

Sulanmaması için üzerine kabın üzerini kapak yerine kevgir ile kapatıp ondan sonra üzerini örtebilirsiniz ya da kavanoz kapaklarını buzdolabına kaldırdıktan sonra  bir süre aralık bekletebilirsiniz. ben de nasıl mayaladığımı anlattım http://mavinot.blogspot.com.tr/2015/06/yogurt.html




Cevaplamak için Üye ol