Kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullanınca yoğurt tutmuyor!

teddy soruyor: 5

merhabalar, 1 ay önce tefal yoğurt makinası aldım. dışarıdan aldığım yoğurtları maya olarak kullanınca sonuç mükemmel ama kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullanınca asla tutmuyor. 80grdan daha fazla yoğurt koydum olmadı, süzme yoğurt yapmıştım onu kullandım olmadı. yağlı sütle de yapıyorum (gemellikle günlük süt) ama olmuyor. habire dışarıdan yoğurt alınca da makinanın bir anlamı kalmadı. siz nasıl yapıyorsunuz? sevgiler.


15 Cevap


besgi

teddy, organik yoğurt kara mayadır diyemeyiz. saf starter kültürler bildiğimiz kara mayadan da saf ve katkısızdır, hazır yoğurtları tu kaka yapan kullanılan kullanılan antibiyotik ve kıvam vericilerdir.


ilknurarda

kendi mayaladığınız yoğurttan 2 yemek kaşığı kadar ayırın tazeyken daha buzluğa koyun. diğer seferde o mayayı kullanın. her seferinde yenileyin. yogurt makinasında, makınasız her türlü garantili... sütün sıcaklığını iyi ayarlayın. makınalıyı tam hatırlamıyorum ben arzum kullanıyodum ogluma. bir süredir yapmıyorum. eski usulde serçe parmağınızı hafif yakacak kadar sıcak olacak süt. annem ısıracak derdi :)) sonra ayırdığınız buzluktaki mayayı oda ısısına geldiğinde sütle buluşturun. sıkıca kapatın battaniye ye sarmaya gerek yok. sadece saglam bi zeminde kımıldamadan durmasını sağlayın. hava zaten sıcak. battaniye ile sarmayı kışın yaparız biz



teddy

çok teşekkürler deniyorum hemen.


bamelca

sütün ısısı çok önemli sıcağa yakın ılık olmalı birde boşverin makineyi cam kavanozda ağzını tam kapatmadan altını üstünü iyice sararak  5-6 saat bekletin olmaması için bir sebep yok kolay gelsin


teddy

teşekkürler sütü ısıtacağım.




Cevaplamak için Üye ol