Zeytini nasıl yediriyorsunuz.?

Puccanne soruyor: 10

Bebisime kahvaltıda zeytini yediremiyorum.bulamac yapmakta istemiyorum her şeyi ayrı ayrı yiyor.acaba siz nasil yediriyorsunuz..


12 Cevap


polen

kendi evde yaptığınız zeytin varsa verin bence,marketlerdekiler tuzlu oluyor.ben iri yeşil olanlardan parmağımla ağzına tutup tattırıyorum.kemiriyor kendince:)


revve

Bizimki bu zamana kadar hiç yemedi sevmiyor.Bende zorlamıyorum..
Tuzsuz zeytinlerden deneyin belki sever... 


gokalpileseyrialem

bende zeytini zarını soyarak küçük küçük ekmekçilere ilave ederek yediriyorum. Hatta gün aşırı adına gökalpin karma karışık omleti dediğim bir omlet içinde yediriyorum. Omlet domates, mantar,peynir ve zeytinin karışımdan oluşuyor.Hem hepsini tek tek yedirmek zorunda kalmıyorum hem bulamaç olmadığı için pütürlü yemiş oluyor.Hem yumuşak olduğu için kolay yutuluyor hemde mantar ve pişmiş domatesin faydasını almış oluyor.


nilsafak

tuzsuz zeytini doğrayıp veriyorum ,aslında zeytin ezmesi yapıp ekmeğine sürmeyi düşünüyrum ama henüz vakit bulamadım öylede verebilirsiniz sanırım

 


Puccanne

Cvplariniz icin tesekkurler.

Nilsafak öylede denedim ama tükürüyor:)tuzsuz zeytinler Deniycem acaba zeytinde hangi vitaminler var,!



ozdenin_oykusu

merakımı bağışlayın.polen nasıl zeytin yapılıyor evde?
ben de minik parçalar halinde veriyorum.hala da öyle


neslihan_baysan

Merhabalar, benim oglum 19 aylik, benim sorunumda tam tersi sabahlari zeytinden baska birsey yemek istemiyor, zar zor yumurta recel yedirebiliyorum zeytin olmadan kesinlikle masaya oturmuyor, gunduzleri zytin krizine giriyor resmen dolabi acip zorla zeytin istiyor, ben nasil vazgeciricem bu zeytin sevdasindan bana da yardimci olun, ben bile hiz zeytin sevmez yemezken beni bile her sabah zeytine alistirdi.


nisa06

bizim gibi sele zeytinini çatala batırıp yiyor çekirdeğini de tükürüyor


ozdenin_oykusu

rica ediyorum; biri bana evde nasıl zeytin yapıldığını anlatbilir mi??????lütfennnn


polen

ben anlatayım,yıllar sonra ev zeytini yedik bu sene:)
önce pazardan küçük çekirdekli(ince uzun çekirdekli) etli yeşil zeytin alınır.yıkanıp,ister çiziktirilir 2-3 defa, ister taşla hafifçe ezilir,hemen bir  bidona suya konulur.2 güne bir suyu değiştirilir,kırma zeytin yaklaşık12 günde oldu,çizikler daha olmadı,onlar bahara yenecek.zeytinin acısı çıkınca yani lezzetlenince suyuna çok az tuz konur.her sabah mis gibi yeşilzeytin sofrada..tuz koymadan bebişe biraz ayrılabilir bir kavanoza.
siyah zeytin ise pazardan gemlik veya en siyahından adını unuttum şimdi,alınır.çatalla delinip bidona konur,kiloya bir yemek kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker,biraz da zeytinyağı eklenip ağzı kapatılır.mutfakta ya da balkonda hergün bidon çalkalanır,zamanla acı suyu çıkar,sonra bir torbaya zeytinler doldurulup leğene yükselti koyup üstüne konur,tepesine ağırca taş konur.4-5 gün sonra zeytinler yıkanıp sofra bezine serilip kurutulur.afiyet olsun.
zeytinlerimi yardımcım yaptı,ben anlamıyordum,ama bu kadar kolay olduğunu bilsem yapardım hep.turşu,zeytin yapım yerlerinde çalışmış,yeme o zeytinleri,turşuları,ben yaparım dedi,aldık,yaptık.kurtulduk bi hazır gıdadan daha :)



Cevaplamak için Üye ol