ek gıda ve yardımcı ürünler

okanumut soruyor: 10

Merhaba,

Ek gıdaya geçtiğinizde besin hazırlayıcılardan hangilerini kullandınız? (yoğurt makinesi, buharlı pişirici, rondo vs..) Ne ölçüde memnun kaldınız?


41 Cevap


Zelal_

İtiraf ediyorum, bizde yoğurdu eşim mayalıyo, İzmir'de de annem, annem yorgunsa babam, ki bana da küçükken babam mayalarmış... Bende yoğurt namına yetenek sıfır!


nesejoy

benim de atip tuttuguma bakmayin daha hic mayalamadim :). kizimin sut urunleri alerjisi oldugu icin daha sut urunlerine gecemedik. ama gordugum kadari ile kolay bir islem. ablam da oglu olana kadar mayalamamisti sonra bi baktim kucaginda ogluyla tek eliyle hazirlar olmus :)


handey

nasıl mayalıyor zeropoint,süt ne kullanıyor


Zelal_

Handey, daha önce anlatılanlardan farklı bişey yapmıyor aslında. Yorgunsa yoğurt makinasına koyuyor, (makinaya sütü kaynatmadan da koyabildiği için), ya da sütü kaynatıp, ılıdıktan sonra mayalayıp, thy battaniyelerine :) sarıp nadasa bırakıyor :)) Battaniyeye sarılmış olanın tadını ben daha çok seviyorum.

Süt olarak tam yağlı pastörize inek sütü kullanıyoruz, taze olanlardan, Tr'de günlük süt olarak satılanlardan. Burada fresh milk diye satılıyo, Qatar'da hayvancılık olmadığından Suud ineklerinin memelerinden gelen sütü kullanıyoruz. Marka Almarai. Açık süt olayına ben hazır değilim :) Maya olarak ilk maya yine Almarai yoğurttan bir kaşık, devamında mayalanan yoğurttan...


smyy

ronda hiç kullanmadık çatak yada tel süzgeç. sebzeleride kesinlikle buharda pişiriyorum tencere içine konulan çelik buharda pişirme apratlaı var onu kullanıyorum çok kullanışlı. sebzeleri mesela brokoliyi suda haşlarsak besin değerinin %60'nı kaybediyormuş buharda haşlarak %7 . bu yüzden biz buharda haşlıyoruz. ben ilk ek gıdaya geçtiğim dönemde çok araştırmıştım bu şekilde başladım şimdide böyle devam ediyoruz.



Solmaz

Bir kaç arkadaş doktorlarının tel süzgü önermediğini söylemiş. Bizim doktorumuz o konuda herhangi bir şey belirtmedi. Ben de başından beri biraz pütürlü kalması için sebze çorbalarımızı hep tel süzgüden geçiriyorum. Neden tel süzgü önerilmiyor acaba bilgisi olan var mı? Kullanmamak mı lazım?


Aysegul_Yagmur_Irmak

Kendi mayalayanlar için bir öneri, kavanoz mamaların kavanozları işe yarıyor. :) Kapaklar açık mayalanıyor, bir saat falan buzdolabında da kapaksız durursa koyulaşıyor. Sonra kapatırsınız kapaklarını. Ben makinadan önce böyle mayalıyordum.

Bir süredir üşeniyorum ne yalan söyliim, sütaş yediriyordum, şimdi danino benim yoğurdum alıyorum. İkisi de güzel... Ama kendi mayaladığımdan ben de yiyordum, çok lezzetli oluyordu. Ben de günlük sütten mayalıyordum.

Sebzeler için de hep blendır kullandım, bir kere bile çatalla ezmişliğim, tel süzgeçten geçirmişliğim yoktur. :)) Kabul ediyorum biraz şanslı bir anneyim, Allah acıdı galiba. Hiçbir besinde, hiçbir şeyde uyum sürecimiz uzun olmadı, hatta hemen adapte olduk diyebilirim. Bakalım ikincide bu kadar şanslı olacak mıyım!!!!


Zelal_

Seaborne, yeşilliklerin bıçakla kesilmemesinin, elle parçalanmasının önerilmesiyle aynı mantık, vitamininin ölmemesi. Bizim doktorumuzda plastik süzgeç önermişti, lakin ben uygun kalitede birşey bulamayıp, tel süzgeç kullandım...


Gulusoy

doktorumuz tel süzgecin aksine blendır önermişti, sebep olarak da, "tel süzgeçten her ne kadar tümünü geçirmeye çalışsak da bizim için önemli olan posa kısmı süzgeçte kalabilir, dolayısıyla blendır daha sağlıklı posayı da almasını sağlar bebeğin, ilerleyen dönemde daha az çekerek pütürü artırabilirsiniz" demişti. şu an o şekilde yapıyoruz biz..


Zelal_

Gulusoy, doktordan doktora ne kadar değişiyor, okudukça şaşkınlığım artıyor, ilk defa blendır'ı destekleyen bir doktor duydum... Bizimkiyse kesinlikle önermiyorum demişti.



Cevaplamak için Üye ol