Ev yapımı bebe bisküvisi

sedefvedefne soruyor: 9

kızım çok zor ve çok az yemek yiğiyor.sabah kahvaltısının içine doyurucu olması açısından hipp bebe bisküvisi koymaya başladım ama hiç içime sinmiyor.ev yapımı tariflerinizi paylaşırsanız çok sevinirim


9 Cevap


neretva

1 yumurtayı kırın, 1 çay bardağı pekmezle çırpın, bir tarafta da 2-3 kaşık tereyağ eritin, yavaş yavaş karışıma ekleyip çırpın. En son içine 8-9 kaşık un, 1-2 kaşık da pirinç unu koyun. Böyle cıvık bir karışım olmalı. Katı kurabiye hamuru olmayacak. Bu cıvık karışımı ben silikon altlık yayılmış tepsiye döküyorum. Silikonun kenarlarını biraz kaldırıyorum, ortası çukurlaşıyor, böylece cıvık karışım akmıyor. Siz kalıba da dökebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.  11. dakikada yanabiliyor, izlemek lazım. Çıkarınca ben kurabiye kalıplarıyla şekilli kesiyorum. Koruyucu olmadığı için bu sıcaklarda buzdolabına koyabilirsiniz.

Bu tarif buradan alıntıdır:

http://www.bebegimneyesin.com/bebek-biskuvisi/

Ben cıvık hamurla yumuşak bir bisküvi yapmayı tercih ediyorum.


ipekkusgoz

Bir de pekmezin pişirme işlemine tabii tutulmaması gerekiyor.


GOGO05

ben yaptım çok kötü oldu o yüzden bıraktım bende bebe bisküvisi kullanıyorum içime sinmiyor ama napayım hiç yemeyi sevmeyen bir oğlum var mama yiyelimmi diyorum  hayır diyor o yüzden sevdiği şeyleri yesin bari diyorum


sedefvedefne

aklım karıştı benim de:(((



neretva

Bütün bebek tatlıları pekmezli. O yüzden pişirilmesinde sorun olacağını sanmam. Silikon da 200 dereceyi aşmadığı sürece yine sorun olmaz diye biliyorum. Ama pişirme kağıdı daha iyi tabii. Bu tarifi beş-altı kere denemek gerekiyor. İlk seferinde çok katı oldu, yiyemedi. Ama pirinç unu da katınca yumuşak oldu. Şimdi seviyor valla.


ipekkusgoz

http://uzuncorap.com/2011/12/27/gokce%e2%80%99nin-pekmezli-dogum-gunu-pastasi-tarifi/#more-2661

Okuması uzun gelebilir ama Koska onaylamış bu durumu.Kendileri de 80 dercede kaynatıyorlarmış.Biz fırında 150 derece civarlarını kullandığımızı düşünürsek risk almaya gerek yok diye düşünüyorum.


yagmur16

Babamin bir arkadaşının koyde evleri var, bize kendi yaptıkları pekmezi getiriyorlar.Biz de katkisiz, tabii diye yiyoruz,onların da 80 dereceye dikkat ettiklerini hic sanmıyorum. Hem bebek bisküvisinde de seker var? Kafam çok karışıyor bu konularda!? Uzman olsam aileleri bilinçlendirmek için hemen bir kitap cikarirdim. Sıcak süte bal konulmaz, pekmez pişirilmez vs vs. Diye...


sedefvedefne

aynen benim de kafam çok karışık ve sorularıma cevap arıyorum


ipekkusgoz

Tabiki rafine şeker kullanmıyorum, niye böyle bir şey sordunuz ki, dalga geçer gibi cevabı da kendiniz vermişsiniz?.

Tarifteki pekmez ölçüsünün yarısı kadar keçiboynuzu tozu ekliyorum.Sonra kalan ölçü miktarı kadar pekmezi de sonradan ılınınca ilave ediyorum.(Geçen akşam kavunlu muhallebi yaptım bu şekilde). üstelik ben pekmezi tatlandırmak için kullanmıyorum. Şeker tadını bilmeyen bir çocuk için illa 'tatlı' bir şey yapmak gibi bir kaygım yok. besleyici değeri için kullanıyorum pekmezi.


Cevaplamak için Üye ol