rafadan yumurta

lacivert0 soruyor: 2

kızım haşlanmış yumurta yiyor ama bıktı diyebilirim. bu gün rafadan-kayısı arası kıvamda pişirdim ve hiç itiraz etmeden yedi.

rafadan yumurta vermeye hangi ayda başladınız. bizim için erken mi?


2 Cevap


kedidirkedi

Bu iş biraz sıkıntılı. İyi pişmemiş yumurtada salmonella bakterisinin bulaşma riski var ancak kullandıgımız yumurtalar kontrollü çiftliklerden geldikleri için bu bakterinin olması riski çok az. Hafif bir ishalden ölüme kadar gidebilen sonucları olan çeşitli türleri var. Benim görüşüm bu bakteri 56 derecede zaten öldüğü için çiğ değil ama kayısı kıvamında yumurta pişirdiğimizde zaten ölmüş olacagını tahmin ediyorum. Bir gün rafadan yumurta pişirip yumurtanın iç sıcaklıgını derece ile ölçeceğim. 56 nın üstündeyse tamam demektir. Yazarım size de sonucunu.

Yumurta vermeye basladınız ise kıvamının bir önemi yok bakteri riski dısında, verebilirsiniz.


lacivert0

teşekkürler



Cevaplamak için Üye ol