pınar organik süt ne kadar organik?

kuzununannesi soruyor: 10

bguun markette gördüm..yeni bişey mi yoksa ben mi yeni gördüm bilmiyorum ama sizce ne kadar güvenilir ? gercekten organik mi? içim rahat bi şekilde kullanabilir miyim?


17 Cevap


alkan

kuzununannesi

sanırım en iyisi sokaktaki sütcüden süt alıp tüketmek.. teşekkür ediyorum yanıtlar için.. gercekten cok bilgilendirici oldu benim için..


alkan

calliophe, UHT sütlerin süt tozundan yapıldığını gösteren bir kaynağınız var mı? Hiçbir büyük şirketin böyle bir şey yapmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Hem UHT hem de günlük sütlerde melaminin kullanımı yasal değil. 


aishwarya, kimlerin sütten uzak durun dediğini ve nedenlerini merak ediyorum. Mümkün olursa bir kaynak gösterebilir misiniz? 

Çiğ tüketmeyecekseniz, sokaktaki sütçüden süt almanın en doğru yöntem olmayabileceğine dair daha önceki tartışmada verilen kaynaklar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kaynattıktan sonra besleyici özelliğini UHT ya da pastörizasyona oranla daha çok kaybediyor. Çiğ tüketecekseniz de ne kadar güvenilir bir yerden alıyorsanız alın, mikrobial içeriği yine de tehlikeli boyutta.


alkan

takdir ederseniz, "1 yaşından önce inek sütü vermemek" ile "eskiden bardak bardak süt içirilen çocuklara şimdi aman uzak demek" arasında çok büyük farklar var. Bir yaşından önce sindirim sistemi sorunları açısından inek sütü önerilmiyor, zararlı olduğu için değil. Sütten uzak durun denince sütün zararlı olduğu anlamı çıkabiliyor. 


alkan

Verdiğiniz örnekler mama ve yoğurt üzerine. İlk mesajınızda uzun ömürlü sütlerin de süt tozundan üretildiğini iddia etmiştiniz. Ben de ona istinaden UHT sütlerin süt tozundan yapıldığını neye dayanarak iddia ettiğinizi merak ediyorum. Yasal olarak kutu sütlerin (süt ürünleri değil, sadece süt!) içine katkı maddesi ya da süt tozu koymak engellenmiştir. Birilerinin yasaları çiğnediğini iddia ediyorsanız, siz ispatlamakla yükümlüsünüz. Kimse masum olduğunu ispatlamak zorunda değil. 


Ayrıca, teknik olarak sütü, süt tozundan yapmanın hiçbir avantajı yok. Mamaların içine toz olarak koymak zorunda oldukları için süt tozu koyuyorlar, yoğurtta da kıvamı tutturmak için. Mama ve yoğurtta süt tozu kullanmak firmalar için avantajlı olsa da süt için avantaj yok, dezavantaj var. Sonuçta süt tozu dediğiniz şey, süt kurutularak elde ediliyor. Doğru olan süt tozu kullanımını engellemek değil, yapımını ya da ithalatını denetlemektir. Mamalara süt tozu koymak şarttır. Yoğurtda şart değildir, üzerine yazılsa daha doğru olur. Tercih etmeyen almaz. 



alkan

Altını çizeyim, toz mamayı ya da süt tozu ile yapılmış yoğurdun kullanılmasını savunmuyorum. Sadece yanlış anlaşılmalara engel olmak istiyorum. Tabi ki en doğalı mümkünse toz mama kullanmamak, yoğurdu da evde yapmaktır. Ancak toz mama kullanmak ya da kutu yoğurt almak öcü değildir.


yaseminun

biz senelerdir sek süt kullanıyoruz,süt tozu tartışmaları çıktığında sek e mail atıp sordum kullanıyorlar mı diye,ama geri dönen olmadı gerçekten şaşırdım


yaseminun

calliope ,hangi marka yoğurt kullanıyorsunuz


alkan

sütün içinde faydalı bakteri yoktur!!!


ısıl işlem, zararlı mikroorganizmaları öldürür. besin değerini azaltan şey ise ısıl işlemin süresidir. evde bir taşım kaynatma, pastörizasyon ve uht arasında sütün besin değerini en fazla koruyan yöntem uht'dir. çünkü süresi en kısa olan odur. 

yoğurtta olan faydalı bakteriler mayadan gelir. sütün içindekiler canlanmaz, zaten yoktur!

linkini verdiğim daha önceki tartışmada tunam10'un verdiği linki buraya tekrar koymak istiyorum:


yuksel_

Ben bu konuda Ahmet Aydın'ın yazdıklarını okuduğumdan beri cam şişede günlük süt alıyorum. Herhangi bir ürünün aylarca bozulmuyor olması bence de hiç mantıklı değil. Çok zorunlu kalmadıkça UHT süt almamaya çalışıyorum.

Organik süt kandırmacasına da inanmıyorum..pazarı var, alıcısı var...kazancı bol.



Cevaplamak için Üye ol