kavanoz mamaları
Mama sandalyesine vakumla sabitlenen bu balığın tepesine bastırınca ortasındaki akvaryumdaki balıklar çıngırdayarak fıldır fıldır dönüyor.
Neda, ben zararlı olsa bunca yıldır piyasada bulunamazlar diye düşünüyorum. Ayrıca onları yiyen birsürü sağlıklı bebek de var diye düşünüyorum.
Tabiki mevsiminde olan ve annenin kendi elleriyle hazırladığı meyveden farklı. Farklı derken her annenin farklı bakış açısını kastediyorum aslında.
Kesinlikle doğal yollarla yetişmiş taze meyve vermek isteyen anneler oldukça çok. Onlardan bunları kullananlar da var kullanmayanlar da var.
Ben mümkün olduğu kadar cam rende de rendelemeye çalıştım. Ama meyve öğününde dışarıda, yolda, misafirlikte filan olacaksam rahatlıkla verdim kavanoz meyvelerden. Dolabımda da acil durumlar için her zaman 1-2 tane durur.
Kararı sen vereceksin. Öyle yada böyle afiyet olsun.
yaseminsenturk++++1111 evimize gelen armut elma organik gübreyle mi yetişiyor sanki?? Nasıl böcek ilaçları, ne tür sentetik gübreler kullanılıyor? Ben semizotunu doğal bişiler yiyeyim diye aldım, ama zehirlendim mesela, sirke ile yıkadığım halde. Toprakta
cok azot varsa (ki sentetik gübrelerin topraktaki azota katkısı inanılmaz) meyve-sebze onu yapraklarına doğrudan çekiyor. Ben coook güvenerek veriyorum, özellikle de Hipp'e güveniyorum. Çeşitli testlerden geçiyor, denetleyen kuruluşlar var, üretimi organik..
Maalesef Türkiye'de organik tarım yok denecek kadar az. ÇArşıda pazarda organik diye bağırmakla olmuyor. Eve getirip ne kadar yıkasak etsek, cam rende de hazırlasak ta onun içeriği bir kere değişmiş.
Ne kadar oldugunu bebegin ve sen zaman icinde karar vereceksiniz. Arda baslarda sade 3 4 PLASTİK kasik kadar yiyordu yavas yavas arttirdi. Bir de baslarda karisim yapmadan vermeni oneririm. Elmayi armudu denemeni tavsiye ederim. Uavas yavas hepsine alissin spnra karisim verirsin. Kivi ve cilek alerjik olabilecegi icin simdilik yasak. Tecrubeler kavunun gaz yaptigi yonunde. Sen de cok seyi bebeginle deneye deneye teceube edersin :) afiyet olsun.
Ne demek neda :) biz anneler ve nurturia bunun icin var :)
bu ayki dr. kontrolünde doktorumuza sordum, tavsiye eder misiniz, genelde pek önerilmiyormuş diye: "bence evde sizin hazırladıklarınızdan daha sağlıklı, en azından üretici firmalar ara sıra denetleniyor, çarşıdan aldığınız meyve sebzeyi siz ne kadar denetleyebilirsiniz?" diye cevap verdi; benim de içim rahat etti :)

