Tatlı yoğurt nasıl yapılır?

nilaylilayla soruyor: 10

Sıcak sütle ve ılık sütle denedim...6 saatte mayaladım,8 saatte ,12 saatte ..hepside ekşi oldu ve Lila kesinlikle yemiyor..1 haftadır uğraşıyorum..ilk mayayı tikveşli yoğurttan kullandım bayağı da tatlı bir yoğurttu ve  mayaladığım yoğurt ekşi oldu...diğerlerini o kendi yaptığım ekşi yoğurttan devam ettim...

Yoğurt tatlı olsun( en azından fazla ekşi olmasın) diye ne yapmalıyız?

Not: Arzum yoğurt makinasında yapıyorum...sek günlük süt ile..


30 Cevap


nisa06

bir arkadaşım kısa süre mayalarsan tatlı olur demişti.2-3 saat yeterli demişti.


ColukluCocuklu

henna bende arzum da yapıyorum yoğurdu.
ben her türlü sütü denedim. pınar devam sütü, pınar organik süt ve günlük süte sütaş babymix mayaladım gayet tatlı oluyor. ama keçi sütüyle tatlı olmadı. işin sırrı babymix de olabilir belki.


Damla

Aslında yanıtını kendiniz yazmışsınız sanki :) Maya ekşiyse yoğurt da ekşi olur. Yeni alınmış yoğurtla mayalamaktan başka çare yok sanırım. İlle kendi mayamı kullanacağım diyorsanız en geç gün aşırı taze mayalamak lazım, ev yoğurdu 2 günden sonra ekşiyor.


Bir de bebek seviyorsa tadını ekşi de olabilir, bol probiyotikli?


nesejoy

Cok cok az bir tutam bile degil seker atarsaniz icine tatlimsi olur. Ama 1 yastan once kesinlikle seker vermiyecegim derseniz bilemem. Gerci bu da doktor olan ablamin yontemi idi cok eser miktarda oldugundan bisey olmaz demisti


more

bio yogurtlar digerlerinden daha tatli oluyor, belki onlarla deneyebilirsiniz.



nilaylilayla

teşekkür ederim herkese...bir dahaki denemede umarım tatlı yoğurtcuklarım olucak...baby mix ile de deneyeceğim..
damla aslında ilk mayaladığım yoğurt bayağı tatlıydı ama ondanda ekşi yoğurt oldu...ekşi sevmiyor bizimki...hergün bir kavanoz açıyorum ve kendim yiyorum afiyetle:)

bio yoğurt?prebiyotik yoğurt mu?


YesilAnne

babymix ile tatlı oluyor


_derya

Merhaba, Bende arzum kullanıyorum. pınar organik sütle, keçi sütünü eşit oranda karıştırıp varsa kendi yaptığım yoğurtla yoksa sütaş yoğurtla mayalıyorum ve 8 saat bekletiyorum. Bu şekilde hem kıvam hem de tat olarak tutturmaya başladım. Süt fazla sıcak olduğunda da ekşiyor bence.


senayc

http://www.40firinekmek.com/ev_yogurdu_yogurt_yapimi.htm


bu tarifi deneyebilirsiniz,çok ayrıntılı bir tarif.


nilaylilayla

evet bu tarifi görmüştüm..hatta burada 1 kaşık bal ekleyin diyor,bal 1 yaşına kadar yasak olduğu için ben şeker eklemeyi düşündüm..böyle yapan var mı?
hatta bir dahakı sefere fırında denicem..50 derecede...
teşekkürler..



Cevaplamak için Üye ol