Tatlı yoğurt nasıl yapılır?

02/01/2011 13:56:00
nilaylilayla 4Y soruyor:

Sıcak sütle ve ılık sütle denedim...6 saatte mayaladım,8 saatte ,12 saatte ..hepside ekşi oldu ve Lila kesinlikle yemiyor..1 haftadır uğraşıyorum..ilk mayayı tikveşli yoğurttan kullandım bayağı da tatlı bir yoğurttu ve  mayaladığım yoğurt ekşi oldu...diğerlerini o kendi yaptığım ekşi yoğurttan devam ettim...

Yoğurt tatlı olsun( en azından fazla ekşi olmasın) diye ne yapmalıyız?

Not: Arzum yoğurt makinasında yapıyorum...sek günlük süt ile..

Hipp Organik İyi Geceler Sütlü Yulaf Elma Ek Gıda 250gr Melisa sakinleştirici ve spazm gidericidir. İçeriğindeki kuşbu...

Benzer Sorular


<123>
02/03/2011 13:10:00

maya kullanmadan sadece incir veya kayısıyla yapılan bir yoğurt türü varmış ..bunu deneyen var mı?

02/03/2011 13:15:00

Ben çok az miktarda şeker ilave ederek yoğurt makinasında yapıyorum.Tadı ekşi olmuyor ve kızım severek yiyor.Maya olarak da evdeki mayanız olunca bir süre sonra çok lezzetli yoğurtlar oluyor.Hatta şekere bile gerek kalmıyor.

02/03/2011 14:05:00

benimki hala yoğurt yemiyor :(

02/03/2011 21:54:00

öncelikle önemli olan sütün ısısı, hafif ele dokunur kıvamda olacak,

ikincisi ev yoğurduyla başlanıp, maya devam ettirilecek( kapalı yoğurtlarda sünme meydana geliyor), yakın olan varsa ilk mayasını verebilirim, hiç aksatmadım bu zamana kadar...

üçüncüsü, tatlı yoğurt isteniyorsa maya için kullanılacak yoğurdun içine bir tatlı kaşığı şeker konulması ve karıştırılması gerekiyor, bunu ekşimiş mayalıklarınızdada deneyebilirsiniz sonuç harika oluyor,

dördüncüsü mümkün olduğunca mayalanacağı yerde mayalık yoğurdunuzu koyun ve mayalık koyduktan sonra kıpırdatmayın, altı ve üstü iyice örtülecek şekilde 3-en fazla 4 saat içinde kapağı açılacak ve olduğu yerde bekletilecek, 1-2 saat sonra dolaba konulacak ki kıvamı sulu olmasın, iyice otursun...sulu olursa üstündeki suyu açılmadan önce  kaşıkla alınabilir...

yoğurt ustası oldum oğlum sayesinde...mayalığınızı herdaim önceden ayırayı unutmayın, bittiğini farkedemeyebiliyorsunuz...

02/03/2011 22:23:00

Vay be, demek şeker koyunca tatlanıyor tekrar. O kadar çok yoğurt aldım ki sırf eskisi ekşidi diye. İlk fırsatta deneyeceğim. 

02/04/2011 13:01:00

valla kalıp gibi yoğurt yapabilen arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum

02/04/2011 13:06:00

kalıp gibi yoğurt için süt kaynarken içine krema koyuluyormuş..yada nişasta..bunları da duydum ama denemedim..

02/04/2011 22:00:00

ben formülü buldum..arzumun kendi kavanozlarını kaldırdım..milupa meyve kavanozlarına mayalıyorum,kendi kapaklarını kapatıp koyuyorum makinaya....üstüne de tekrardan kendi plastik kapağını kapatıyorum... ama kavanozların ağzı kapalı olduğu için koku falan yok sıfır....arzumun kaldırdığım kavanozlarına da fırında mayalayıp sonra kapaklarını kapatıp buzdolabına koymayı düşünüyorum..bakalım nasıl olucak...

02/04/2011 22:15:00

Tchibo'nun yoğurt makinasının kılavuzunda, yoğurdun iyi olması için kapakların gevşek olduğunu belirterek, kavanozların taşınmaya uygun olmadığı konusunda uyarı vardı. Kapaklar sıkı kapanıyorsa, yoğurt tutuyor mu?

02/04/2011 22:40:00

evet damla tuttu...hatta koku girmesin diye sıkı sıkı kapadım kapakları..çokda güzel sert kıvamlı yoğurt oldu...benim derdim ekşilik...şimdi onuda şeker katarak çözmeyi umuyorum..

<123>

Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.
nurturia Shop