Tatlı yoğurt nasıl yapılır?

nilaylilayla soruyor: 10

Sıcak sütle ve ılık sütle denedim...6 saatte mayaladım,8 saatte ,12 saatte ..hepside ekşi oldu ve Lila kesinlikle yemiyor..1 haftadır uğraşıyorum..ilk mayayı tikveşli yoğurttan kullandım bayağı da tatlı bir yoğurttu ve  mayaladığım yoğurt ekşi oldu...diğerlerini o kendi yaptığım ekşi yoğurttan devam ettim...

Yoğurt tatlı olsun( en azından fazla ekşi olmasın) diye ne yapmalıyız?

Not: Arzum yoğurt makinasında yapıyorum...sek günlük süt ile..


30 Cevap


septik

Ben arzum marka yoğurt makinası kullanıyorum.Şimdiye kadar koku sorunu yaşamadım.Krema vs. koyma gereksinimi olmadan taş gibi yoğurt oluyor:)Acaba servise bildirseniz bir çözüm bulabilirler mi?


septik

Ben arzum marka yoğurt makinası kullanıyorum.Şimdiye kadar koku sorunu yaşamadım.Krema vs. koyma gereksinimi olmadan taş gibi yoğurt oluyor:)Acaba servise bildirseniz bir çözüm bulabilirler mi?


nilaylilayla

ya hayır vazgeçme...milupa,hipp ,herobaby ,bebelac meyve püresi kavanozları, 4'üde  sığıyor makinaya...o 6 tane göze teker tekr koyuyorum...kendi metal kapaklarını kapatıyorum...gayett de mayalanıyor:),hem sonra dolaba kaldırınca kapaklar sıkı sıkı kapalı olduğu için yoğurt 3-4 gün taze kalıyor..kendi kavanozları ve sarı kapakları zaten iyi kapanmıyor...öyle yalandan...hava alıyor içine..evet kullanma klavuzunda kapak kapatmayın diyor..ama anlamadım nıye oyle demiş:)...sarı kapakları ve kendi kavanozlarını at gitsin:)makinayı sadece ısı ayarı için kullan...


_derya

ben arzumu uzun süredir kullanıyorum hiç plastik kokusu olmuyor. kendi plastik kapaklarının kapatılmaması gerektiği kullanma kılavuzunda da yazıyor zaten. bence kapaklarını kapatmadan bir kez daha deneyin, o şekilde de tutuyor.


nilaylilayla

kokuyu yapanda o büyük plastik kapak..diğer küçükleri zaten kapatmıyoruz..



_derya

siz yazınca tekrar baktım. benim kullandığım makinede büyük kapak plastik değil mika benzeri bir malzeme belki bu yüzden kokmuyordur. 


kader_eymen

kalıp gibi yoğurt için püf noktası sütün biraz fazla kaynatılması, fazla kaynatılma esnasında fazla su oranları buharlaştığından yoğurtlarda kalıp gibi oluyor, birde sulanmaması için yoğurdu dinlendirmeden hemen açmamanız gerekli...


Zerrin_

ben de bugün ilk defa yoğurt mayaladım hala bekliyorum açmka için, kaç saat beklemek lazım kafam karıştı, 2-4-6-8 ? 4 saat oldu ve ben meraktan çatlıyorum acaba oldu mu diye? hemen dolaba mı koymak lazım peki?


nilaylilayla

arzumda yapıyorsanız ben 6 saate ayarlayıp sinya verince hemen alıp buzdolabına kaldırıyorum..


mugetulek

merhaba ben şahsen hazır alınan sütten yapmıyorum. doğal inek sütü kullanıyorum. kaynatıyorum önce.süt çok sıcak olmayıp mayasını da çay kaşığının ucuyla koyuyorum.fazla maya ekşi yapıyor. doktorumuz süte yakın bir tadı olmalı dedi. bu şekilde çok güzel yiyor bebeğim.



Cevaplamak için Üye ol