pişmiş yemekleri dondurmak

sevican soruyor: 4

Son zamanlarda kızımın yemeklerini bir iki öğünden fazla pişirip tek öğünlük parçalar halinde donduruyorum. Acil durumlarda ya da yemek pişiremediğim zamanlarda çok pratik oluyor. Bir iki saat öncesinden çıkarıp çözülmesini bekliyorum, sonra hafifi ısıtıp yediriyorum. 

Acaba besin değerini yitiriyor mu gıdalar ya da kimyasal yapılarında bir değişikilik olur mu? 


4 Cevap


blue35

cevap verecek kimse yok sanırım.ben de aynı şeyi yapmayı düşündüm ama cesaret edemedim


perihan

İşi soğutma sistemleri kurmak olan bir arkadaşımız var, kullandığımız buzdolapları büyük şirketlerinki gibi anında şoklayarak dondurmadığı için önermiyor pek buzluğu doldurmayı. Bir de çözdürme işini çok hızlıca yapmak gerekiyor diye biliyorum.


sedavesila

valla ben de yapiyorum ama yemegi piser pismez buzdolabinda sogutuyorum, sonra da ayni sekilde buzdolabinda cozduruyorum.


etli yemek donduracaksam halihazirda buzluktan cozulmus eti pisirmiyorum. eti dondurmadan once yemegi pisiriyorum, sonra donduruyorum. ozellikle etleri cozdurup tekrar dondurmamak gerekiyor.

sebzeler daha dayanikli dondurmaya. sebzenin besin degerini azaltan pisirme, dondurmaktan cok.


gulsahtokmak

sevican bu yöntemi mecbur olmadığın sürece pek önermiyorum çünkü hızlı bir şekilde soğutmak biraz zor ve daha önemlisi donduktan sonra çözünmesini beklemek biraz sakıncalı ki çözündüğü sırada üzerinde bakteriler oluşur buda bebeğini zehirleye bilir.ayrıca mümkünse buzdolabınızda pişmiş yemekle diğer gıdalarınızı bir arada yada aynı rafta bulundurmayın çapraz kontaminasyon denen olay var buna birbirlerine bakteri geçişidirki elimizin doğal florasında bile bakteri vardır ve gıdalara temasta lütfen hijyene dikkat edelim ki besin zehirlenmelerinin nedeni genelde bunlardır .besin değerine gelince elbetteki ilk günki gibi besin değeri yüksek olmaz .artı buzdolabına sıcak yemek koymak ta sakıncalı.taze fresh günler diliyorum



Cevaplamak için Üye ol