tuvalet eğitimi için Tuvalet adaptörü mü lazımlık mı?
Merhaba arkadaşlar,
24 aylık ikiz kızlarım var. Biri diğer kardeşine göre daha ileri bir gelişim eğrisi çiziyor ve sanırım şu an tuvalet eğitimine hazır istekli görünüyor. Ama benim sorunum nereden başlayacağımı bilememek. Kimi diyor lazımlık kullanma direk tuvalet adaptörü ile başla. Bİr başkası da lazımlık ile başla adaptör ile başlarsan sıçrama olursa ters teper korkabilir diyor. Sİz neler yaşadınız ne önerirsiniz hangi yol başarılı oldu sizlerde?
Şimdiden teşekkürler sevgiler..
Carioca Jumbo Bebek Keçeli kalemleri bebeklerin kolayca tutabileceği formda, güvenlikleri ve o yaşta kalemi tutuş biçimleri göz önünde bulundurularak kolayca boyayabilmeleri için büyük yuvarlak uçl...
Biz lazimlika basladik adatoru hic sevmedi kolay gelsin yanliz sabirli olun
Adaptöre kendisinin çıkıp oturması problem ama lazımlıga hemen koşup, oturup çişini yapıyor, tuvalet kagıdıyla poposunu silip kalkıp geliyor. Bence kişisel gelişimi açısından lazımlık daha iyi. Temizlenmesi acısından ise tuvalet adaptörü daha iyi tabi ki ama biz lazımlıgı seçtik.
biz direkt adaptörle başlamıştık, her gittiği yerde lazımlık arayacağını düşündüğüm için..
Bazı çocuklar takıntılı olabiliyorlar bu konularda. Lazımlıga oturan tuvalete oturmak istemeyebiliyor ya da bazı çocuklar korkuyorlar içine düşerim diye. Adaptöre alışıp lazımlıga yapmak istemeyenler oluyor ya da yine adaptöre alışıp hiç bir yerde adaptörsüz oturmam diyen oluyor. Artık çocugunuzun ruh haline göre şekillendireceksiniz ama lazımlık kendileri oturup kalkabildikleri için avantajlı, hem de 2 yaş döneminde gelen "ben yapacagım" krizlerini avantaja çevirmiş olursunuz.
Açıkcası lazımlık temizlememek için direk adaptörle başladım(tembel anne :) )..Başarılı olduk..Ama bu çocuğun durumuna bağlı bizimki klozete oturmak için can atıyordu..ben lazımlığı hiç göstermedim dolayısıyla bilmiyordu..Eğer başarısız olsaydık şu müzikli lazımlıklardan kullanmak üzere almıştım..
bizde adaptor tercih edenlerdeniz, çok basit bir de lazımlık almıştım, o adaptörü sevdi, sifon çekmek falan hoşuna gitti, şimdi adaptor olmadan klozete oturarak da yapıyor bazen, onda da zorlanmadı boylece, lazımlık kullananlar klozete geçiş aşamasında
ne yapıyorlar bilmiyorum.
Ama adaptor kullanım açısından oldukça kolay ve temiz haliyle. Bence ona seçenek verin, ikisini de denesin.
lazımlık.Adaptörü kullanamadım.Çünkü otururken yapıp yapmadığını anlamak için sürekli başında durmam gerekiyor.Lazımlıkta eline oyalanacak birşeyler verdiğimde başında beklemem gerekmeyebiliyor
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim arkadaşlar, birkaç psikolog ve de dr umla da yaptıgım görüşmelerden sonra benim kızların henüz hazır olmadığına kanaat getirildi :)) malum ikiz gelişim geriliği her alanda oluyor maalesef bakalım yaz aylarında işallah wc eğitimine başlayacağım. Ama benimde tercihim adaptör bakalım onların tercihi ne yönde olacak zaman gösterecek :))

