Ek gıda denemeleri

nurturia soruyor: 4

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


4 Cevap


edanurunannesi

yavaş yavaş başlamalısın biyerden.öncelikle kabak havuç gazı yoksa patates iyi bi tercih olur hepsinden birer parça koy pişir blandırdan geçir.geçirmeyerek yedirmen zor çünkü yutma refleksi yeterince gelişmediğinden öğürecek ve kusacaktır.piştikten sonra biraz zeytin yağ ve ilk başta kimyon koy kabızlık ve gaza karşı.az az başla 3-4 kaşık.istemezse bi kaç gün ara ver.sonra sebzeleri ve tahılları değiştirerek kullanabilirsin.bu sebzelere ek olarak birazda pirinç at unutmuşum söylemeyi.sonra bulgur irmik şehriye katılabilir.kolay gelsin..

 


Silanurr

ben de aynı dönemde  başlamıştım.. sebze çorbasını önce sadece bi kaç kaşık suyunu vererek başla. (patates-havuç-pirinç..) daha sonra artırarak vermeye devam et. ardından pürelere başla yavaş yavaş onu artırarak mevsimine göre farklı sebzeler katarak vermeye devam et. ben ayrıca çorbayı ocaktan indirmeden hemen önce bir çay kaşığı kadar irmik de katıyorum. ocaktan indirdikten sonra içerisine zeytinyağı ve bir tutam kimyon katıp veriyorum. bu arada ben blendırın sebzelerin vitamin değerlerini düşürdüğünü duydum o nedenle tel süzgeçten geçirerek(ezerek) veriyorum. şimiden afiyet olsun bebişine.


fistikcik

Blendır'a ihtiyacınız yok, öğürme refleksi yutamayacakları kadar büyük parçaların boğazlarına takılmalarını önler, çatalla ezilmiş yemekleri yemelerini değil. Blendir kullanırsanız ileride püreden başka br şey yememesi riskiyle karşı karşıya kalırsınız Çatalla, kaşıkla ya da parmaklarınızla ezin yedireceğiniz besinleri. Eğer ailede alerji öyküsü yoksa 6. aydan sonra kendiniz için sağlıklı şekilde pişirdiğiniz yemekleri (taze besinler, tuzsuz ve salçasız pişmiş) bebeğinize çatalla ezerek verebilirsiniz. Ama bebeğiniz 6. aydan küçük, bu yüzden siz kabak, havuç, patates gibi sebzelerle başlayabilirsiniz.


guneyda

önceleri armut elma gibi meyveleri cam rendeden geçirip yedirdim, sadece ilk 2 gün suyunu verdim sonra direk püresini..

sonra yoğurt ve sebze püresine geçtim..havuc, patates, ve 1 çay kaşığı kadar pirinç ile başladım, tel süzgeçten geçirdim ilk günler, o şekilde verdim...şimdi iyice çeşitlendi sebze püremiz ve çatalla eziyorum...enginar gibi zor bir sebze varsa blender kullanıyorum ama 1-2 çevirme şeklinde, yani mutlaka pütürlü veriyorum hiç muhallebi gibi tamamen erimiş vermedim.. biraz sabır işi, ilk günler biraz zorlandı ama alıştı bile..



Cevaplamak için Üye ol