sebze haşlama

tweety26 soruyor: 4

bebeğimle yeni katı gıdalara geçmeye başladık,sebzeyi haşladıktan sonra blendırdanmı yoksa tel süzgeçtenmi geçirmek daha iyi?ben blendırdan geçiriyordum ama taneli şeylere alışması için süzgeç daha iyi diye okudum.siz nasıl yapıyorsunuz


4 Cevap


nilaylilayla

bizde yeni geçtik sayılır..ben ikisinide kullanmıyorum...sadece çatalla eziyorum....biraz zorlanıyor..ama alışır diye umuyorum bakalım...


selencem

Blenderdan geçiriyorum ben. Önceleri boğulur gibi olduğu içindi. Şimdi blenderi daha az çalıştırıyorum. Etin lifleri filan kalıyor, çiğnemeyi öğreniyor bu aralar. Çok eğleniyorum, çok komik oluyor.


dilakuzusu

ben süzgeçeten geçiriyorum ama geriye sadece suyu kalıyor,hiç pütür yok acaba süzgeçin telleri çok mu sık... 


nilaylilayla

süsgeçten geçirmeyle de gerçekten sebzenin meyvenin suyu çıkıyor,posa falan kalmıyor...ha blender ha süzgeç fark olmuyo pek..o yüzden en mantıklısı buharda haşlayıp çatalla ezmek..



Cevaplamak için Üye ol