düdüklü tencere

jildando soruyor: 3

Malum çocuklar iki olunca, evde yardımcıda olmayınca artık duduklu almak farz oldu. Benim annem kullanmazdı, o yuzden hic bilgim yok bu konuda. Sizler ne kullanıyorsunuz? Hangi marka alayım?
Nasıl kullanılır?
Şimdiden çok teşekkürler


13 Cevap


kuzum

Düdüklü ancak yardımcı olabilir

Dilara Koçak /Milliyetİdeal tencere henüz keşfedilmedi
..........

Düdüklü tencere

• Bunlarda ısı 110 dereceyi bulduğundan, sebzelerin bir çok özellikleri yok olur. Diastaslar 45-75, C vitamini 60, A vitamini 90, B ve D vitaminleri 110 derecede yansızlaşır.

• Düdüklü tencere ancak bir yardımcı olmalı, ya da acele yemek yapmak zorunda kalınca kullanılmalı. Yardımcı olarak kullanıldığında, geceden ıslatılan kuru sebze (fasulye, nohut v.b.) düdüklüde bir iki taşım kaynadıktan sonra ateş kesilir ve tencere soğumaya bırakılır.

• Tencere soğuduğunda içindeki besin maddesi yumuşamıştır. Düdüklüden çıkarılan yiyeceğin pişmesi başka bir tencerede tamamlanır.

Sırrın kurşunsuz olmasına dikkat!
http://www.webhatti.com/saglik/205978-saglikli-yemek-pisirmenin-puf-noktalari.html

linkte tencere tava vs hakkında faydalı bilgiler vermiş. düdüklü tencere bölümünü kopyaladım sadece.
ne diyorsunuz?


cansu_ayan

merhaba,
ben tchibo'nun düdüklüsünü kullanıyorum.
3l ve az yer kaplıyor,fiyatı da uygundu aldığımda 130tl civarındaydı.
tavsiye ederim.


jildando

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sonuç olarak dün gittik ve Fissler aldık bir tane.




Cevaplamak için Üye ol