enginar nasıl saklanmalı??

nurturia soruyor: 9

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


9 Cevap


zelalyucel

Muhtemelen alırken suyuyla vermişlerdir aynı suyun içine koyup dondurabilirsiniz.hatta ben haftada bir alıyorum annem ikiye kesip susuzda dondurduğunu ve  kararmadığını söylüyor.


ozgu_naz

yedirdim ben taze taze. birazda suyuyla torbayla buzluğa attım. henüz hayır demedi ama aklı erince yermi bilmiyurum:)


sevgiba

ben de limonlayıp poşetleyip koydum buzluğa bi arkadaşımın önerisiyle, hiç kararma filan olmadı...


ra_she_de

suyuyla konduğu zaman fazla yer kaplıyor annem bana hazırlar her sene limonlu tuzlu kaynar suyun içine atıp sonra susuz buzdolabı poşetlerine koyup donduruyor ben epey bir süre kullanıyorum onları




ozguranne

enginarları soyup 4e bölüp ayrı ayrı dondurup sonra bir buzdolabı poşetine dolduruyoruz.


aicha_hero

bildiğim kadarıyla buzluğa atılmıs sebzelerin besin değerlerini kaybetmemesi için hafif bir haşlama sürecinden gecmesi gerekiyor.


yaseminun

bende limonlayıp buzluğa attım,
zeytinyağlı olarak üzerine garnitür koyup pişiriyorum,siz nasıl tarifler yapıyorsunuz?


zelalyucel

Zeytin yağlıyı kendimiz için rüzgar için kuzuetli enginar yemeği veya zebze çorbası yapıyorum.


ipekkusgoz

Ben haşlayıp kavanoza koydum. Z.yağlı limonlu su koydum kavanoza.Biraz da tuz ve şeker.Dolabın normal rafında duruyor.Yalnız dikkat daha açmadık kavanozu o yüzden nasıl olduğunu söyleyemeyeceğim henüz. Fakat tarif Elif Korkmazel'in tarifiydi.


Cevaplamak için Üye ol