buzluğa atılacak pratik şeyler

06/13/2012 11:21:00
nurturia soruyor:

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.

Hipp Organik Elmalı Çocuk Bisküvisi 150 gr Şeker içermez. Şeker içeriği tamamen Organik elma suyu konsantresinden ...

Fiyat:
6,90 TL

Benzer Sorular


06/13/2012 12:22:00

merhaba,pişmiş keki,buzlukta saklayabilirsiniz çözdürmek için ısıtmayada gerek yok cıkarın kendiliğinden çözlüsün,hatta bazen üstüne bildiğimiz çikolatalı pudingi pişirip dökerim üstüne de  biraz hindistan ceviziyle gayet iyi oluyor,tepsi böreğini pişirip dilimleyip,sigara böregini ve poaçayı çiğ olarak saklıyorum,buzlukta sürekli milföy bulundururum,çalışırken 1 haftalık yemeğimizi haftaonu yapar porsiyon olarak paketlerdim,közlenmiş patlıcan ve kapya biber mutlaka buzluğumdadır,aniden gelen misafire kısır ve patlıcan salatası yapmak 15 dk mı alır,domatesi rendeleyip çiğken poşetlerim melemen ve yemekler için kolay oluyor,köfte yapıp koyabilirsiniz,ayıklanmış bezelye yi amerikan salatası vb şeyler için küçük paketler yaparım,limonu sıkıp buz poşetlerine doldururum,dolmada sarıp dondurdum ama pek begenmedim,şimdilik aklıma gelenler bunlar,olursa yine yazarım hayırlı dogumlar..

 

06/13/2012 13:32:00

nilşafak süpersin..

 

06/13/2012 13:36:00

İkram icin kurabiye yapıp koyabilirsiniz.mevsimiyken vişne koyup komposto yapabilirsiniz.

06/13/2012 13:41:00

BENDE EPEY ISPANAKLI,PATATESLİ BÖREK,KURABİYE,POĞAÇA YAPIP KOYMUŞTUM PİŞİRMEDEN.PİŞMİŞ ŞEYLERİ (BU NE OLURSA OLSUN) BUZLUĞA KOYMAM.NE KADARDA OLSA TADI DEĞİŞİYOR.MİLFÖY VE KÖFTELERİM BUZLUKTA OLMAZSA OLMAZIM ZATEN.BİRDE BİLYEDEN DAHA KÜÇÜK TOP TOP KÖFTELER YAPIP 1'ER AVUÇ OLACAK ŞEKİLDE BUZDOLABI POŞETLERİNE KOYARIM.OĞLUMA ÇORBA İÇİN.SİZİN İÇİN ERKEN AMA KENDİNİZE SULUKÖFTE YAPMAK İÇİN KÖFTELERİ HAZIRLAYABİLİRSİNİZ. ;)

06/13/2012 14:00:00

ben çok çok uzun süreler bekletmedim kek börek tarzı seyleri 10 günü aşmadım,patlıcan,bezelye gibi şeyler 6 ay kadar duruyor dolabımda,ağzı iyi kapatılmış,hiç bi şekilde hava almamışsa değişmiyor tatlar,birde mısır severseniz onu koyabilirsiniz haslayıp bi bıçak yardımıyla taneli hale getiriyorum çorbalara pilav,salata vb şeylere sürekli kullanırım

 

06/13/2012 14:19:00

nilşafak süpersin. bende pek buzluğa atma kültürü yoktur. bu konuyu takipteyim...

06/13/2012 14:20:00

nilsafak hakikaten süpersin:)))

06/13/2012 15:09:00

Benim buzluğum genellikle boştur ama tek istisna: Doğum.

Eğer eve size yardım etmek için gelip de yemek pişirecek kimse yoksa, düzenli beslenebilmek için doğumdan önce derin dondurucuya yemek koymak akıllıca olur.

Öncelikle alüminyum yemek kaplarından alın (dolapta yeriniz varsa ve elinizde de fazla varsa borcamlaır kullanmanız daha sağlıklı olur)



Bunun içerisine her türlü PİŞMİŞ yemeği koyabilirsiniz. Mesela etli türlü yapın, soğumasını bekleyin (Alüminyum sıcakla tepkimeye girip kanserojen olabiliyormuş). Suyuyla muyuyla bunun içine koyun, üstünü alüminyum folyo ile SIKICA kapatın. Derin dondurucunuza atın.  Dondurucudan çıakrınca sadece ısıtmanız yeterli olacaktır. Eğer yemeklerinizi tencereye aktarıp ya damikrodalgada ısıtarak ısıtacaksanız plastik saklama kaplarına da koyabilirisiniz. Bu şekilde pastırmalı kurufasulye bile saklayabilirisiniz :) Akşamları yemek yaprken biraz fazla yapın. Artanları dondurucuya atın.

Fırına atacağınız yemekleri, fırına atılacak şekilde hazırlayıp bu kaplara koyun. Çıakrınca da sadece fırına atması kalsın. Mesela fırın makarna yapacaksınız diyelim. Fırına girme noktasına kadar bütün pişirme işlemini yapın, sonra bu kabın içinde fırına atacakmış gibi hazırlayıp, üstünü örtüp derin dondurucuya kaldırın.

Kek, poğaça ve kurabiyeleri hazırlayıp, KİLİTLİ buzdolabı poşetlerine koyun. Yemeden 2 saat önce çıkarıp, mutfak tezgahında çözdürmeniz yeterli olacaktır.

Hemen tavada döndürüp hazırlayabileceğiniz etleri de buzluğa atabilirsiniz. Köftedir, biftektir... Soğanlı, salçalı kıyma kavurup dondurabilirsiniz. Hem yemeklere kullanırsınıza, hem de dar zamanlarda üstüne yumurta kırar yersiniz. Ya da makarnanın üstüne sos yaparsınız. Mesela bir kilitli poşetin içine fırın poşetinde tavuk yapacakmış gibi malzemeleri ekleyin, tavuğu da ekleyin, ağzını kapatıp çalkalayıp dondurun. Çıkarınca da doğrudan fırın poşetine atıp pişirebilirsiniz.

Börek dilimleri ve minik pizzalar hazırlayıp dondurabilirsiniz. Hem misafirlere sevris edilebilir, hem de dar zamanlarda öğün olur.

Kapların üzerine hazırladığınız günü yazmayı unutmayın. Böylece son kullanma tarihini hesaplayabilirsiniz.

Soğan rendeleyip, rendelenmş soğanları da kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz. Soğan rendelemek zorunda kalmazsınız dar zamanlarda. Haşlanmış bakliyat saklayabilirsiniz (nohut, fasulye vs). Bezelye ve mısırı haşlamadan da saklayabilirsiniz.

Bir de konserve yapabilirsiniz. Hazır yaz gelmiş. Domatesleri rendeleyip kaynatın, sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup kapağını kapatın, terrs çevirip konserve yapın. Tüm kış idare eder sizi. Hatta pişirirken içine biber rendeleyip menemenlik de hazırlayabilirsiniz. Ben her yaz yaparım mesela, salça kullanmam.

06/13/2012 17:04:00

Süperden ziyade yaptıgı yemekleri sevdikleriyle kocaman sofralarda paylasmayı seven biriyim ama şımartıyosunuz,sağolun,varolun ; ) :)))

Calıştığım dönem hafta sonu 3-4 cesit yemek yapar,cam kaselerde porsiyonluk olarak dolaba atardım ki 2-3 gün üst üste aynı yemeği yemeyelim hergün farklı birini çıkarır mikrodalgada ısıtırdım,alüminyum kaplar benimde pek terhih ettiğim şeyler değil açıkcası ,onların yerine borcam kullanıyordum ,gercek borcamlar buzlukta bir zarar görmüyor,hamilelikten beri mikrodalgayı fişe dahi takmadım,ikna olamıyorum açıkcası,ince camlar catlıyor,birde bakliyat özellikle nohut buzluğa atıp pişirince kumlu kumlu oldu yiyemedik,soğanda kesinlikle buzluktan tencereye gitmeli çözülürse sulanıyor,maydanoz ve dereotunu yıkayıp suyunu alıp poşetle koyuyorum pişirilerek kullanılır hale geliyor,çözülüre çamurlasıyor,sarımsağı rendeleyip strec filmeince bir tabaka halinde yayıyorum yada z.yağı kabımın içine taneli olarak atıyorum,aroması yağada geciyor salatalarda falan güzel oluyor

06/13/2012 17:41:00

çiğden

  • ayıklanmış bezelye, 
  • taze barbunya, 
  • kıyılmış dereotu, maydonoz, 
  • küp kesilmiş havuç, 
  • portakal-limon kabuğu rendesi, yaz günü portakallı kek süper oluyor
  • temizlenmiş dolmalık biber
  • kabuğu soyulmuş doğranmış domates
  • porsiyonluk börekler -sigara böreği, muska, gül böreği- buzu çözülmeden yumurta sarısı sürüp pişiriyorum.
  • kıyma
  • köfte
  • balık, tavuk
  • ekmek
  • bayat ekmekleri rondolayıp, galeta unu yerine kullanmak üzere buzluğa kaldırıyorum
  • temizlenmiş ıspanak.- çözülmesini beklemeden pişiriyorum
  • kompostoluk vişne, erik, doğranmış elma, ayva.
pişirip;
  • taze fasulyeyi, soğanla kavurduktan sonra üstüne domates doğrayarak biraz daha kavurup kaldırıyorum. İyice pişirmek gerekiyor, çünkü çözülünce fasulye geri dirilebiliyor.
  • her türlü kek, kurabiye, poğaça.
  • közlenmiş patlıcan, biber.
  • çorbalık buğday, pişirip buzdolabı poşetlerine koyarım.
  • haşlanmış nohut
  • haşlanmış yeşil mercimek
Aklıma geldikçe ilave ederim. buzdolabı poşetine koyarak kaldırıyorum, özellikle kıyma ve buğdayı poşetin içinde incecik yassılaştırarak buzluğa yerleştiriyorum. Hem buzlukta az yer kaplıyor hem de çıkardığımda  hızlı bir şekilde çözülüyor. Kıymanın ucundan kırarak kalan kısmı çözdürmeden geri buzluğa kaldırma imkanım da oluyor.



Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.