buzluğa atılacak pratik şeyler

nurturia soruyor: 10

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.

Bu soruyu cevapla

63 Cevap


ColukluCocuklu

Bu konu tam benlikmiş daha önce nerdeydiniz:( Nilşafak, çokbilmiş, Büşra harikasınız teşekkür ederim:)


momoveannesi

Dehşete düştüm, ne güzel bilgiler bunlar :) Ellerinize, emeğinize sağlık.


nilsafak

:)


seryel

börekleri de hazırlayıp kurabiyeleri koyabilirsiniz


nilsafak

ceviz ayıklamayı pek sevmem ama bikaç kilo alıp ayıklayıp bi kısımın rondodan geciriyorum bi kısımın taneli olarak poşetliyorum buzluğa atıyorum keklere,ev yapımı makarnanın üstüne cok yakısıyor,kuru meyveleri buzlukta saklarım,gecen yıl mürdüm eriğinin marmelatını cok yaptım çekirdeklerini çıkartıp kendi suyuyla pişirdim,vaktim çoksa bazen evde mantı yapar buzluğa atarım,habersiz gelen misafire ev yapımı mantı her zaman mümknü olmuyo;),mantı makarnası doldurulup saklanabilir



nilsafak

aklıma geldikçe yazdıgım içi,n bölük bölük oluyor ama hayatımı en kolaylastıran sey menü hazırlamak,eskiden alışveriş yapar sonra aldıklarımı buzdolabında unutur ve atardım,son 2 yıldır c.tesileri menümü hazırlayıp ondan sonra alışverişe cıkıyorum,alıpta kullanmadıgım hiç birşey olamıyor haliyle,hem ne pişirsem sıkıntısı ortadan kalkıyor hem israf olmuyor şiddetle öneririm bunu


oykm_08

buzluğum şuan kızımın sütleri ile dolu (; ağustos gibi onlar bitince bol bol kışlık sebze meyve koymayı düşünüyorum. en çok közlenmiş patlıcan, ev yapımı mantı, yuvalama, içli köfte, bütün çiğ mısır koyuyorum. yolunuz adana, mersin tarafına düşerse 1 kasa bostan patlıcan alıp közleyip buzluğa atmanızı öneririm lezzet farkına şaşıracaksınız..


 yazılanlara ilave olarak, annem patlıcanı dörde bölüp kızartıp bir yemeklik olarak poşette  buzluğa atardı, yemek yapacağı zaman sadece sos hazırlayıp pişirirdi. kızartma istemeyenler suda  haşlayıp koyabilirler daha hafif olur.


ozdenin_oykusu

harikasınızzzz takipteyim :)


ilknurarda

Çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz. benimde elim ayağımdır nofrost. Herkes tercih etmeyebilir ama hayatımızı kolaylaştırdığı kesin. Köfte, mantı, içli köfte, barbunya, kuru bakliyat haşlanmış olarak, vişne, erik gibi meyve çeşitleri limonata, çorba, meyve püreleri, kurabiye hamurları, pişmiş şekilde mayalı pogaça, soslu etler, bezelye, börek harçları, turta harçları, ekmek, havuç, maydanoz, dereotu, karalahana, asma yaprağı, zeytinyaglı sarma, közlenmiş biber, patlıcan, domates sosları, tanelenmiş mısır, haşlanmış bugday (salata ve çorba yapımı için) gibi önerilerim olacak. ikramlık sigara böreği, yalancı mantı, su böreği, mayalı pogaça içli köfte zeytinyaglı yaprak sarma  önerebilirim. ben birde yazdan yeşil erik ve yeşil üzümün ham halini atarım buzluga. zeytinyağlı yaprak sarmasına inanılmaz yakışır :) bu hazırlıklarla benim doğumumda çok yardımı olmuştu dolu buzluğumun :) umarım işine yarar



zyynp

ben pek pasta börek koymuyorum dondurucuya. Ama doğuma yakın gelen misafirler için hazırda bulunsun diye kadayıf pişirmiştim ama şerbetini dökmedim. (kuru olunca uzun sürede saklanabiliyor tabi buzlukta değil :) misafir geleceği zamanda kadayıfı biraz fırında ısıtıp şerbet hazırla dök üstüne. süper kurtarıcı :)) tabi doğumdan sonra ısıtıp şerbet dökme işini anne ve kv yapar artık :)



Cevaplamak için Üye ol