buzluğa atılacak pratik şeyler

nurturia soruyor: 10

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


63 Cevap


mert_mert

soğanı buzlukta bekletmek zehirdir.herşey buzluğa konulabilir ama soğan ve ıspanak konmaz.bilginize.ıspanak piştikten en fazla 2 gün içinde tüketilmeli bildiğim yoksa içinde bir madde ürüyormuş zararı varmış.soğanıda dikkat edin çok kötü bir kokusu oluyor buzlukta bekleyince bende bilmiyordum ama öğrendikte sonra asla tutmadım hepsi çöpe..


SelmaOnurEmre

mert_mert ispanagin dondurulldugunda zararli oldugunu ilk kez duydum. Internetten baktim hic oyle bir bilgiye rastlamadim. Yabanci kaynaklara da baktim 8-9 ay derin dondurucuda saklanabilecegi yaziyor. Siz nerden duydunuz bu bilgiyi acaba?


tubavekizlari

ben ıspanağı doğrayıp koyuyorum, pişireceğim zaman çözdürmeden buzlu buzlu atıyorum tencereye, bütün pasta-börek türü şeyleri pişirip soğuduktan sonra koyuyorum, pratik oluyor. yazdan domates-biber doğruyorum ç,ğ koyuyorum, her yemeğe bir paket ohh süper kış boyu domatesim var. sulu köfte ya da mantıyı önce tepside donduruyorum tek tek sonra poşete aktarıyorum. kullanması çok pratik oluyor. akla gelebilecek hemen herşeyi koyarım ben buzluğa. yediğimiz yemekten kalan fazlayı koyuyorum bir hafta sonra filan çıkarıp yiyoruz. tek sarma koymuyorum, pirinçler kırılıyor o hoşuma gitmiyor. hazır sucuk almayıp evde yapıyorum onu da poşetleyip buzlukta bekletiyorum. bir seneye yakın duruyor hiç birşey olmuyor.
bu buzluk sevdası yüzünden büyük derin dondurucu aldım. ancak buzluğa koymak için tupperware'in özel buzluk kaplarını kullanıyorum genelde. birde buzdoabı poşetlerini, poşet ağzı kapatn pilli zımbırtım bile var.


nilan

Pilli zimbirti ;) tubavekizlari cok guldum bu lafina. Ben de almak istiyorm o zimbirtidan . Markasi ne seninkinin? Tavsiye edermisin?


mert_mert

ülkeryıldızı yanlış hatırlamıyorsam kanald doktorumda izledim.yeşillik olarak değil sadece ıspanak için söylendi.ıspanağın içindeki birşey beklemeden dolayı yarardan çok zarara dönüşüyormuş.mesela aynı şey maydonoz ve dereotu için geçerli değilmiş.bende pratik olsun diye herşeyi koyardım buzluğa ama bunu izledikten sonra anında çöpe attım.ama 2 gün yemeği dolapta durunca bile cidden tadında farklılık oluşuyor ..



tubavekizlari

ıspanak yemeğini bilmem, gerçi mert_mert doğru söylüyor bekleyince cidden tadı bozuluyor, ama çiğ ıspanakta bir tat değişimi algılamadım ben, aratırıp bulurum nedenini. benim bildiğim patates yemeği 1 günden sonra yenmemelidir. o pilli zımbırtının adını bilmiyorum, o yüzden öyle dedim zaten:) hepsibuarada'da mutfak gereçleri kısmımıydı neydi? orda var. adı da poşet kapatıcı (sealer) miş:)


mert_mert

pişmiş börek kek poğça mesela süper oluyor.aniden biri gelse at fırına yeni yapmış gibi.mesela kıyma et tavuk gibi ürünleride direk buzluktan çıkarıp ev ortamında bekletince bakteri üretiyormuş.biz tabi bunları gözümüzle göremeyiz.doktorum programına çok bakıyorum ve bağırsaklarım çok hassas olduğu için mutlak dikkat ederim bunlara..


sallha_alitaha

  ıspanağı temizleyip yıkayıp.dondurucuya koysam olmazmı ?

pişmemiş?yoksa öbürtürlü hemen bozuluyor..


adesrun

ya bu bilgide bi yanlışlık olduğunu düşündüm bende. - 18 derecede enzimler aktif olamaz ki enzimler aktif olmadığı için aylar sonra bozulmadan kalabiliyor ama bu sebzeler farklıysa bilemiyeceğim.bende şunu yazayım önceleri koyduğum fasülyelerin tadı değişiyordu.bu sene farklı birşey uyguladım.fasülyeler sıcaksuya atıp 2-3 dk sonra soğuk suya attım( şokladım) ardından tamamen soğuyunca buzdolabı poşetlerine koydum ve hiç hava kalmayacak şekilde pipetle havasını çektim.fasülyelerim sanki yaz fasülyesi gibi oldu.yemyeşil tadı da süper domates sosouyla pişirnce harika oldu.eşim sevmiyordu dolaptan çıkınca ama bunu sevdi.bi tek patlıcana çare bulamadım o daha güzel nasıl olur? dolabın içinin kokusunu önlemek için de dolabın içine küçük bir parça mangal kömürü koymam önerildi.hiç kokmuyormuş ben denemedim ama


mert_mert

fasulye ve domatesleri ben kavonoza koyuyorum.yani dolapta yer kaplamaması için.domates kaynatıp sıcak sıcak kavanoza koyup ters çeviririm tutunca aylarca beklesin bişi olmuyor.fasulyeyide kokusundan dolayı bu şekilde yaptım.



Cevaplamak için Üye ol