yulaf kullanımı

ayfi soruyor: 2

merhaba anneler,kafam yulaf konusunda coook karıstı hazır satılan yulaf mı almalıyım?yulafta lif oranı cok yuksek dıolar sındırımı zormus yoksa hıc yulaf vermeyıp tam tahıllı ekmek mı vermelıyım mesela gece uykusuna yatmadan tarhana verıcem dıelım corbasının ıcıne ekmek atıyım bıraz yoksa yulaf unundan muhallebı mı yapmalıyım...
kullan dıosanız hangı tur yulaf ve un kullanıosunuz?bebegınıze ne tur yıyecekler yapıonuz?


2 Cevap


Sanemm

Yulaf kullandım ancak haftada 1-2 defa. Ekmek de sabah kahvaltısında tam tahıllı olanlardan kullandım. Akşam uyumadan önce muhallebi vb. hiç kullanmadım. Gün içerisin de sabahları ekmek kullandığımda, öğlen meyve ve akşam sadece sebze yemeği, ya da et... vb yemeği kullandığımda ekmek kullanmadım yanında. Bunları yapmamın nedeni ekmeğin aşırı doyurucu olması ve emmesini zayıflattığı için kullanmayı tercih etmedim.

Eğer bebeğinizi hala emziriyorsanız sizin ayınızda günde iki öğün ek gıda, geri kalanında da emzirme yeterli. Bu iki öğünü sabah ve akşam olarak ayarlarsanız geri kalan dönemde emzirirsiniz. Yulaf için de etinin yulafını kullanıyorum, sindirimi oldukça kolaylaştırıyor. Bu güne kadar bir zararını görmedim.


guneyda

Ben etinin lifalifini rondodan geçirdim,  meyve püresinin ya da akşam irmikli pekmezli meyveli muhallebinin ya da yoğurdunun içine 1 çay kaşığı koyuyorum. Ama yulaf pişirilip verilmeli diye duydum, yani bu şekilde yanlış yapmış olabilir miyim diye düşünüyorum şimdi....



Cevaplamak için Üye ol