Anneye bağımlılık :(

06/30/2011 19:40:00

Anneye bağımlılıK konusunda beni aydınlatıcak tavsiye ettiğiniz bir kitap makale yazı blog falan var mı ?
Kendi düşüncelerinizde buna dahil bilmek isterim . Şu sıralar aslında uzun süredir bu konuda çok sıkıntılıyım acaba elimde olmadan yanlış bişiler mi yapıyorum ?
Gökşen'i bir yere bırakamıyorum tek başıma çıkmayalı çok uzun oldu .Tamam benimle birklikte gelsin ama gideceğim her yer buna müsait olmayabiliyor.

Önceden anneme bırıkır giderdim pek problem yasamazdı şimdi annemlere gittiğimiz anda ağlamaya başlıyor kağıdan içeri girer girmez gideceğimi zannederek  :(

Nasıl çözebilirm bu durumu nette pek bilgi bulamadım hep bebeğin ilk yılındaki bağımlılıktan bahsediliyor .
Kızımın bu bağımlılığını dizginlicek herhangi bir davranış iletişim yolu varsa bilmek istiyorum .

Carioca Jumbo Bebek Keçeli kalemleri bebeklerin kolayca tutabileceği formda, güvenlikleri ve o yaşta kalemi tutuş biçimleri göz önünde bulundurularak kolayca boyayabilmeleri için büyük yuvarlak uçl...

<12>
06/30/2011 19:50:00

annem beni bırakıp gidecek kaygısı yaşıyo anladığım kadarıyla....Gideceğini ona açıkca anlatmalı,işinizin olduğunu söylemeli ve işiniz bitince geri geleceğinizi onun anlayacağı şekilde anlatmalısınız,,,birkaç defa onun görmez yanından birilerine bırakıp kaçtıysanız bu duruma sebep olmuş olabilir :(

06/30/2011 19:53:00

sanırım özellikle uykusundayken çıkıp gitmlerim buna sebep oldu bir kaç defa yasadık böyle bir durum :(

Konuşmayı deniyorum , onun dışında gunluk hayatta her gideceğim yere  zaten açıklama yapıyorum wc dahil . şu zamana kadar etkisini göremedim :(

06/30/2011 20:29:00

Zeynepcim anladığım kadarıyla Gökşen ayrılma anksiyetesi yaşıyor. Ben Sabiha Paktuna Keskin'in Anne İş'te kitabından faydalanmıştım, çalışan bir anne olduğum için bu konuda endişelerim vardı. Bu kitabı tavsiye ederim.
"2,5-3 yaşına kadar sürebilecek anneye bağlanma süreci yaşar çocuk. Bu süreçte obje devamlılığı kazanmış çocukta devamlılık kazanamayan tek obje annedir. Bebek annesinden her ayrıldığında onun bir daha gelmeyeceğini düşünür. İlk üç yılında temel ihtiyaçlarının karşılanmasını bekleyen bebek, bunu yapan kişinin yok olduğunu algısına kapılır, bu da anksiyeteye neden olur. Çocuktan ayrılırken anneyi anımsatacak somut bir nesne ile anne objeleştirilerek çocuğun yanında kalması sağlanabilir. Böylece çocuğa "anne gelecek, seni asla terk etmez" mesajı somut olarak aktarılır." diyor Sabiha Keskin.

07/01/2011 07:38:00

yan odaya gecerken bile anlatabilirsin zeynep'cim.

ben yan odaya geciyorum goksen, birazdan gelecegim, hadi bay bay:)

ise yaramıstı bizde. uyurken de soyle derdim: simdi sen uyuyacaksın, uyanacaksın ben burada olacagım sana gunaydın kızım diyecegim gibi.

ise giderken de; ise gidiyorum kızım, ben gittikten sonra sen evde babaannenle oynayacaksın sonra hamur setini cıkaracak babaannen sana, kardesinle tartısacaksınız, ona vurmayacaksın, ardından kardesin uyuyacak uyanacak, aksam olacak ben sizinle tlfla konusacagım gellirken ne getireyim diyecegim ve eve gelecegim tmm mı kızım diyorum, tmm diyor:)

baslarına ne gelecegini bilmek istiyorlar ve tecrube bettigim kadarıyla: bilmek korkuyu ve kaygıyı engelliyor zeynep'cim.

kolaylık diliyorum,
selamlar.

07/02/2011 12:00:00

cevaplarınız için teşekkür ederim :)

07/10/2011 12:08:00

Aynı dertten bende muzdaribim bu aralar benim oğluş bana çok düşkün oldu bensiz hiç bir şey yapmıyor wc ye bile gidemediğim zamanlar oluyor Allah yardımcımız olsun işimiz zor :(

09/28/2011 15:42:00

azra da 4.5 yaşında kendi kendine bile ben koalayım anne dimi diyor:( otururken sırtımda yanımda hep sarılır vaziyete tuvalete bile peşimden geliyor hep benimle oyna anne durumu nasıl bu durumdan kurtuluruz:S

10/21/2011 10:21:00

ben buyunce geçer diye umut ediyordum nazazra ne yaptın sen ya :)

10/21/2011 13:16:00

Aynı sorun bizde de var, eskiden çok rahat bırakıp gidiyordum ama artık durmuyor , beraber olduğumuzda da "beni bırakıp gidersen ben çok ağlarım "diyor. Onu bırakmıyacağımı bazen işimin olduğunu onları halledip geleceğimi ve ona sımsıkı sarılacağımı defalarca bin bir türlü anlattım ama şimdilik işe yaramadı. Arada dedesiyle beni evde bırakıp dışarıya çıkıyorlar o zaman bir sorun yaşamıyoruz ama bırakıp giden ben olduğumda istemiyor. Umarım geçici bir durumdur eşimle yalnız bir şeylşer yapmayı özledim.


Dün gece yatağımıza geldi , bir ara arkamı ona dönüp uyuyordum minik elleriyle beni omzundan çekiştiriyor "bana dön seni göremiyorum" diyor. :) 

10/21/2011 13:19:00

anlattıkların özellikle gece uykuda yuzunu görme isteğini bizde sürekli yasıyoruz bır an ben mı yazdım bunları dedim :)

umarım gecer demekten başka bişi gelmiyor elimden bu soruyu sordugumdan beri pek bişi değişmedi ama benim hala umudum var.

<12>

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.