Tuzlu poğaça tarifi

nurturia soruyor: 4

Üyenin kendi isteğiyle / ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


4 Cevap


uzaylianne

SİMİT

yarım bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı maya
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un(4-5 bardak kadar yeterli geliyor)
2 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı su ile inceltilmiş
bol bol susam
un,süt,su,yağ,maya,tuz,şeker,yumurta ile ele yapışmayacak bir hamur hazırlayıp  1 saate yakın bekletiyoruz kabaran hamurları 5-6 parçaya bölüp elimizle bükerek simit şekline getiriyoruz, önce pekmezli su karışımına ardından kavurduğumuz(susam çiğ ise) susamlara batırıp fırına 180 derecedeki fırında pişiriyoruz

benim çok severek yaptığım bir tarif özellikle de sıcakken bir harika oluyor.Bildiğimiz sokak simidi aslında .Bol susamlı bir tarif aradığını duyunca aklıma direk bu geldi:)


uzaylianne

bu tarifin menşei de işte bu blog http://acemisef.blogspot.com/search/label/Hamurişi-Börekler

esranın blogunda istediğin gibi bir poğaça tarifi bulacağından hiç şüphem yok:)



uzaylianne

instant maya kullanıyoruz bu tarifte.mayayı un ile karıştırman yeterli gelecektir.

kolay gelsinn:)


kezband

peynirli poğaça

hamur malzemeleri

3.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
50 gr margarin (ben becel kullanıyorum. 2 çorba kaşığı kadar)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

içi için
beyaz peynir, maydanoz..

üzeri için
1 yumurta sarısı, çörek otu, susam

hamur malzemelerini yoğurup istediğimiz malzeme ile (ben genelde peynirli yapıyorum) poğaçalarımızı yapıyoruz. hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur oluyor. hamuru dinlendirmeye gerek olmadan hemen yapabilirsiniz. fırın kağıdı döşenmiş fırın tepsisine dizerek pişiriyoruz. her seferinde aynı güzel tat... herkes çok severek yiyor. afiyet olsun...



Cevaplamak için Üye ol